Recepta

Albergínia en broquetes amb salsa Yakiniku

La cuinera Teresa Carles explica com preparar un plat inspirat en la manera com els japonesos mengen les albergínies

Ingredients per a 4 persones

  • 3 albergínies

Per a la salsa Yakiniku

  • 1 gra d’all
  • 5 g d’oli de sèsam
  • 50 g de salsa de soja
  • 25 g de mirin
  • 25 g de xarop d’atzavara
  • 5 g de sèsam torrat

Per a l’amaniment

  • 50 g de miso
  • 30 g de xarop d’atzavara
  • 30 g d’oli de sèsam

Per a l’arrebossat

  • 50 g de flocs de cereals de blat de moro triturats

Per al guarniment

  • Ceba xinesa

Elaboració

  1. Comenceu pelant les albergínies. Traieu-ne la pell exterior amb l’ajut d’un pelador.
  2. Partiu-les per la meitat i després feu-ne talls longitudinals; us en poden sortir un total de cinc o sis talls, tot dependrà de la mida de l’albergínia.
  3. Punxeu-los amb uns bastons, que hi donaran l’aspecte de broqueta. Reserveu-los.
  4. Prepareu l’amaniment. Barregeu en un bol el miso amb el xarop d’atzavara i l’oli de sèsam. Remeneu-los amb una cullera fins que n’aconseguiu una salsa uniforme.
  5. Aneu sucant-hi les albergínies, que hi han de quedar ben impregnades. Podeu fer-ho amb l’ajut d’un pinzell de cuina.
  6. Poseu-ho al forn, que ha d’estar preescalfat prèviament a 200°. Les broquetes hi han de coure durant vint minuts.
  7. Mentrestant, prepareu la salsa Yakiniku. Talleu a rodanxes el gra d’all. Col·loqueu-lo en una cassola i salteu-lo al foc amb un rajolí d’oli de sèsam. S’hi ha de daurar, perquè l’oli ha d’agafar el gust de l’all. Quan comproveu que els talls de l’all estan daurats, afegiu-hi la salsa de soja, xarop d’atzavara i el mirin (vi d’arròs). Porteu-ho a ebullició i quan bulli ja ho podreu treure del foc. Coleu-ho perquè us heu de quedar només amb el líquid, sense els talls d’all. I quan sigui freda, hi afegiu sèsam.
  8. Passats els vint minuts, traieu les albergínies del forn.
  9. En un plat poseu-hi els flocs de cereals.
  10. Suqueu de nou les albergínies amb la salsa de l’amaniment, i ara passeu els talls cuits de l’albergínia pels cereals triturats perquè s’hi arrebossin.
  11. Torneu-les a posar al forn, també a 200° durant cinc-deu minuts. L’objectiu és aconseguir-hi una textura torrada.
  12. Passat el temps, munteu el plat. Poseu-les al plat, les unes sobre les altres. En un bol, poseu-hi la salsa Yakiniku i acabeu el plat amb unes rodanxes primes de ceba xinesa, que hi aportarà frescor. I ja estarà.

Notes

Amb la salsa que heu preparat podeu amanir molts altres plats, com ara arròs. És a dir que si no la feu servir tota per a aquest plat, deseu-la a la nevera per a altres preparacions.

Bon profit!

 

stats