Com fer trufes de xocolata? Recepta del cuiner Ferran Adrià
El xef del BulliLab revela com preparar a casa unes postres llamineres

El cuiner d'El Bulli Foundation, Ferran Adrià, explica com preparar trufes a casa.
Trufes
Ingredients per a 6 persones
120 ml de nata líquida 35% matèria grassa
18 g de mantega
120 g de xocolata
1 cullerada de conyac
4 cullerades de cacau en pols
Elaboració
Poseu la nata a bullir i escaldeu-hi la xocolata picada. Deixeu-ho reposar durant 3 minuts perquè la xocolata s’hi fongui.
Barregeu-ho fins que quedi tot ben integrat.
Afegiu-hi la mantega i el conyac. Barregeu-ho fins que quedi una mescla homogènia.
Tapeu-ho amb paper film just per sobre de la massa i deixeu-ho refredar.
Un cop la massa s’hagi refredat i hagi agafat cos, feu boles irregulars d’uns 15 grams.
Passeu les boles d’una en una pel cacau en pols. Serviu les trufes a temperatura ambient.
CONSELLS
Podeu afegir una pasta de xocolata i avellanes tipus Nutella a la trufa.
Si ho voleu, podeu substituir el conyac per una altra mena d’aiguardent o licor.