Recepta
Recepta de Carme Ruscalleda: sopa tofonada de pularda amb fideus i mandonguilles
La cuinera proposa cuinar un plat de cullera alternatiu a l'escudella
27/12/2022
1 min
Ingredients per a 4 racions
- 50 g de fideus de cabell d’àngel
- Oli d'oliva verge
Per al brou
- 1 cuixa de pularda, partida en tres talls
- 2 pastanagues, pelades i senceres
- 1 porro, pelat i partit en tres talls
- 40 g de juliana de ceba Cuick (o ½ de quilo de ceba a la juliana sofregida a l’avançada)
- 2 litres d’aigua mineral
- Sal i pebre
Per a les mandonguilles
- 200 g de cansalada del gorgil picada
- ½ ou
- 1 llesca de pa, sense la crosta, a daus menuts
- 20 g de juliana de ceba Cuick (o ¼ de quilo de ceba a la juliana sofregida a l’avançada)
- 40 g de tòfona de Perigord, picada “a la forquilla”
- Sal i pebre
- Farina
Elaboració
- A l'olla on fareu la sopa, amb un fil d’oli, marqueu, fins a un punt rosset, la cuixa de pularda, les pastanagues i el porro. Salpebreu-ho amb prudència.
- Incorporeu-hi els dos litres d’aigua mineral bullent i els 40 g de ceba sofregida. Saleu-ho també amb prudència, tapeu l'olla i, a foc mitjà, deixeu coure el brou durant 90 minuts.
- Mentrestant, elaboreu les mandonguilles. En un bol ample pasteu la cansalada picada amb el pa, el ½ ou, la tòfona, la ceba sofregida i el punt de sal i pebre. Formeu les mandonguilles i enfarineu-les lleugerament.
- Passats els 90 minuts, coleu el brou. Reserveu la carn de pularda i les pastanagues, i piqueu-ho tot a daus menuts.
- Amb el brou colat de nou al foc, feu que arrenqui el bull, i llavors tireu-hi les mandonguilles. Deixeu-les-hi coure durant 2 minuts. Afegiu-hi els fideus i el picat reservat de carn de pularda i pastanaga.
- Amb 2 minuts més finals de cocció, la sopa ja estarà llesta.