Receptes12/06/2020

Com es fa l'arròs de pèsols i verdures? Recepta del restaurant Hispània d'Arenys de Mar

El cuiner Raimon Braun Reixach explica com preparar-lo a casa

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Raimon Braun Reixach, del restaurant Hispània, revela com preparar a casa un arròs amb verdures de proximitat, i també amb pèsols, insígnia del restaurant situat a Arenys de Mar.

Arròs de verdures de temporada

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 4 persones

370 g d’arròs bomba

2 grans d’all

Cargando
No hay anuncios

100 g de pèsols

2 pastanagues

80 g de coliflor

Cargando
No hay anuncios

80 g de bròquil

2 carxofes

5 unitats de mongeta tendra

Cargando
No hay anuncios

1 ceba

Pebrot verd

Carbassó

Cargando
No hay anuncios

Sal

Oli d’oliva

Pebre negre

Cargando
No hay anuncios

4 cullerots de brou de carn i verdures

Elaboració

El primer pas per fer aquesta recepta és tenir preparat caldo de carn i verdures.

Cargando
No hay anuncios

En una paella poseu oli d’oliva i sofregiu-hi un parell de grans d’all, havent-los tret prèviament el grill interior. Un cop sofregits, retireu-los-en.

Al mateix oli, sofregiu-hi les verdures, les carxofes, la mongeta tendra, el pebrot verd, la coliflor, el bròquil i el carbassó, ben tallats a trossos petits. Remeneu-ho i poseu-hi una mica de sal. Aneu-ho remenant.

Un cop sofregides les verdures, retireu-les i reserveu-les en un plat.

Cargando
No hay anuncios

Afegiu una mica d’oli d’oliva a la paella en què heu sofregit les verdures, i poseu-hi la ceba, picada. Saleu-la, i deixeu just que la ceba es transparenti. Quan ho estigui, tireu-hi els grans d’all una altra vegada i remeneu-ho.

Ara serà el moment de tirar-hi l’arròs. Remeneu-lo amb la ceba i els grans d’all.

Mentrestant, escalfeu el brou, que tindreu en una altra cassola al foc.

Tireu-hi el brou, i passeu-lo per un colador mentre el tireu. Calculeu 10 o 14 minuts, segons el tipus d’arròs. Tireu-hi també totes les verdures sofregides, i remeneu-ho. Afegiu-hi una mica de pebre negre. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir tot junt cinc minuts.

Passat aquest temps, tireu-hi els pèsols, que donaran un toc de dolçor a la preparació. Remeneu-ho una mica, i espereu que estigui cuit.

Quan el brou hagi desaparegut, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar un parell de minuts.

Passats aquests minuts, ja el podreu emplatar.

Bon profit!