Com fer pells de patata fregides amb salsa? Recepta del restaurant Disfrutar, amb dues estrelles Michelin
El cuiner Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar de Barcelona, revela els trucs per fer-les
El cuiner Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar de Barcelona, explica com cuinar a casa una recepta de reaprofitament, feta amb pells de patata fregides, les quals acaba amb una salsa innovadora.
Pells de patata fregides amb salsa
Ingredients per a 4 persones
1 gra d’all
10 g de gingebre pelat
4 branques d’alfàbrega
2 branquetes d’anet
5 tomàquets petits madurs o tomacons
100 g d’oli d’oliva suau
2 cullerades soperes de tomàquet fregit
Sal
Pebre negre
Per a la maionesa
1 ou
Suc de 1/2 llimona
Oli d'oliva suau
Sal
Per a les pells de patata
6 patates grosses
500 g d’oli d’oliva suau
Sal
Elaboració
Comenceu bullint en una cassola el tomàquets. I mentre ho feu, prepareu una maionesa amb els ingredients habituals, amb ou, oli d'oliva, suc de llimona i sal.
Quan els tomàquets estiguin bullits, peleu-los. Tot seguit, col·loqueu-los al vas de la batedora juntament amb el gingebre, pelat i tallat, l'all sense el nervi interior i salsa de tomàquet. Tritureu-ho, i llavors poseu-hi la maionesa que teníeu preparada, i, per últim, l'alfàbrega i l'anet, que prèviament haureu netejat. Tritureu-ho tot de nou amb un polsim de sal i pebre negre.
Deixeu refredar la salsa a la nevera.
Ara serà el moment de pelar les patates. Per a la recepta només en necessiteu les pells, així que les patates les podeu reservar per a altres preparacions, com ara fer-ne una truita l'endemà. Mentre peleu les patates, escalfeu oli per fregir en una cassola.
Fregiu-hi les pells tal com si fossin patates fregides, és a dir, que heu d'esperar que siguin ben rosses i cruixents.
A mesura que estiguin cuinades, aneu-les traient i poseu-les en un plat amb paper absorbent, perquè hi quedin ben escorregudes
El següent pas serà salar-les. I, per acabar, emplatar-les juntament amb la salsa que teniu preparada.
Bon profit!