Com preparar els millors carbassons farcits amb formatge tendre d'ametlles? Recepta vegana del cuiner Valentí Mongay

El xef del restaurant La Salseta de Sitges explica com preparar-los a casa

Carbassons farcits de formatge vegà d'ametlles

El cuiner del restaurant La Salseta de Sitges, Valentí Mongay, explica com preparar una recepta fresca i de temporada d'estiu, amb un formatge vegà d'ametlles.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 carbassó gran
  • 300 grams d'ametlles crues (poseu-les en remull, que l'aigua les cobreixi bé, durant 12 hores abans de fer la recepta)
  • 2 tomàquets madurs
  • 150 grams de mongetes perones bullides (durant tres o quatre minuts)
  • 4 xampinyons crus laminats
  • Suc d'una llimona
  • 1 ceba tendra petita
  • Sal
  • 2 cullerades de misho
  • Oli d'oliva verge extra
  • Porradell (opcional)

Elaboració

  • Comenceu triturant les ametlles, prèviament remullades durant 12 hores. Han de quedar ben triturades.
  • Un cop fet, amb una gasa ben neta i un colador poseu les ametlles triturades dins de la gasa perquè hi perdin la humitat i l'aigua. Tingueu-les així durant quatre hores seguides a la nevera.
  • Passades les hores, ja podreu fer el formatge tendre. Afegiu suc de llimona al misho, que us ajudarà a desfer-lo. Remeneu-lo i poseu-lo dins de la pasta d'ametlles, prèviament salades lleugerament. Poseu-hi també la ceba, picada finament, i remeneu-ho ben bé. Si teniu a mà porradell, també n'hi podeu afegir una mica, tallat finament.
  • Escaldeu els carbassons, laminats; és a dir, poseu-los dins d'una cassola amb aigua bullent amb sal. Poseu-los-hi de mica en mica durant uns pocs segons. S'estovaran, però no gaire més, perquè no s'han de desfer. Passeu-los de seguida en un bol amb aigua freda i escorreu-los. Ja estaran a punt per fer servir.
  • Estireu els carbassons en una plata, ben estirats, uns al costat dels altres.
  • Tot seguit, poseu-hi per damunt la pasta d'ametlles que heu preparat i després enrotlleu-ho amb cura, procurant que no es trenqui. Ompliu-ne els costats, perquè quedi ben rodó. Reserveu-ho.
  • El pas següent serà ratllar els tomàquets. Primer partiu-los per la meitat, i ja els podeu ratllar amb l'ajut d'un ratllador. Saleu-lo. I remeneu-ho amb un rajolí constant d'oli d'oliva verge extra, tal com si fóssiu una maionesa, perquè hi quedin ben integrats els ingredients. Reserveu-ho.
  • Lamineu els xampinyons amb mandolina o amb ganivet. Han de quedar ben finets. Reserveu-los.

Muntatge del plat

  • En un plat pla, poseu-hi una base de mongetes verdes perones, bullides quatre minuts. Al costat hi poseu els carbassons, tallats a porcions. Després la salsa de tomàquet que heu preparat. I continueu posant-hi més talls de carbassons farcits. Hi faltaran els carbassons laminats. Només hi faltarà el toc final: un rajolí d'oli d'oliva verge extra per sobre.

Bon profit!

stats