Com es fa el coulant de xocolata amb compota de cirera? Recepta del pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta

El pastisser del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, a Menorca, revela com fer aquestes postres a casa

Com es fa el coulant de xocolata amb compota de cirera? Recepta del pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta
Trinitat Gilbert Martínez
01/07/2020
2 min

El pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, a Menorca, explica com preparar a casa un coulant de xocolata amb una compota de cireres per aprofitar-ne la temporada.

Coulant de xocolata amb compota de cireres

Ingredients per a 8 coulants (servits en flameres petites)

Per a la compota de cireres

500 g de cireres

80 g de sucre

15 g d’'amaretto'

Per als coulants

200 g de xocolata negra de 70% de cacau

200 g de mantega

Oli d’oliva

4 rovells d’ou

4 ous sencers

80 g de sucre

60 g de farina

18 g de cacau en pols

Elaboració

Encamiseu els motlles on posareu el coulant, és a dir poseu-hi una capa de mantega i d’oli d’oliva.

En un bol poseu-hi els rovells d’ous, després els ous sencers, el sucre i bateu-ho amb l’ajut de les varetes de mà. Tot seguit, tireu-hi la farina i el cacau en pols. Torneu-ho a remenar amb les varetes. Ha de quedar una mescla homogènia sense grumolls.

En un altre bol (que pugui anar al microones) tireu-hi la mantega i els quadrats de xocolata. Ho posareu al microones a tocs de trenta segons a mitja potència.

Un cop s’ha desfet la xocolata i la mantega, aboqueu-ho a la barreja primera. Torneu-ho a barrejar una mica amb la vareta, i tot seguit la col·loqueu en una mànega pastissera.

Ara ompliu els motlles fins a tres quarts. És important que no els ompliu del tot.

Deixeu-los reposar entre una hora i mitja i dues hores a la nevera.

Mentrestant, prepareu la compota de cirera.

En una olla que pugui anar al bany maria, poseu-hi sucre i licor amaretto.

Traieu els pinyols de les cireres, partiu-les per la meitat amb un ganivet i afegiu-les de seguida al sucre i el licor. Podeu fer ús d’un clip obert per treure els pinyols.

Un cop despinyolades totes les cireres, poseu l’olleta dins d’una altra olla més gran, amb aigua bullent, i tapeu la cassola petita perquè es faci bé el bany maria.

Deixeu que es coguin les cireres durant trenta minuts.

Passat aquest temps, coleu-les i reserveu el líquid restant, perquè el reduireu a part.

Col·loqueu el líquid en una cassola, porteu-lo al foc i deixeu-lo bullir fins que adquireixi una textura espessa.

Un cop espès, afegiu-lo a les cireres cuites al bany maria i poseu-ho a la nevera fins que estigui fred.

Un cop els coulants han reposat, poseu-los al forn, preescalfat a 200 ºC, i els coeu-los durant 8 o 9 minuts.

Passat aquest temps, ja podeu emplatar-los. Els traieu del motlle i hi tireu al damunt la compota de les cireres amb una mica de sucre glacé empolvorat per sobre.

Bon profit!

stats