L'estiu al plat

Meló amb aigua de meló i menta, recepta del cuiner David Andrés

Les postres del cuiner David Andrés, del restaurant Via Veneto de Barcelona i Somiatruites d'Igualada

El cuiner David Andrés proposa una recepta que tant es pot menjar al principi com al final de l'àpat. És així de versàtil fer servir el meló completament, i afegir-hi alguns ingredients que en realcen encara més el gust.

Ingredients per a 4 persones

  • 3 melons verds de mida mitjana
  • 1 cogombre
  • 10 fulles petites de menta fresca
  • 1 llimona
  • Gelat de llimona (bo i comprat)
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Partiu per la meitat, transversalment, dos dels melons, i amb l'ajut d'una cullera, buideu-los.
  2. Retireu-ne les llavors.
  3. Amb un paper de cuina absorbent, assequeu les parets dels melons, que heu de deixar tan fines com sigui possible. És a dir, que n'heu d'haver extret tota la polpa.
  4. Tot seguit, talleu la carn dels melons a daus de dos o tres centímetres, i deseu-los a la nevera perquè estiguin ben freds.
  5. Ara prepareu l'aigua de meló.
  6. Obriu el tercer meló.
  7. Talleu-lo, amb la pell inclosa, a trossos de cinc centímetres i tritureu-los amb l'ajut d'una batedora elèctrica juntament amb la pell del cogombre, el suc de la llimona i les fulles de menta.
  8. Heu de batre a màxima potència i durant molta estona fins que aconseguiu que les pells del meló i del cogombre es triturin tant com sigui possible i aportin a la preparació un color verd molt intens.
  9. Filtreu-ne el líquid resultant posant-lo dins d'una bossa de malla molt fina, que deixa passar només l'aigua transparent i en reté tots els sòlids.
  10. Heu d'aconseguir que els líquids passin sense que pressioneu la malla, perquè busqueu obtenir una aigua molt verda i neta.
  11. Per presentar el plat, ompliu les conques dels melons buits amb uns quants trossos de meló que teníeu reservats a la nevera.
  12. Regueu-los amb l'aigua de meló, que haureu tingut també a la nevera una estona.
  13. Acabeu el plat amb una bola de gelat de llimona, a la qual podeu donar forma allargada amb l'ajut de dues culleres.
  14. Poseu-hi també unes fulles de menta fresca.
Cargando
No hay anuncios

Notes

  • Si preferiu altres gustos per al gelat, canvieu-lo sense problemes.
  • Si us en sobra, podeu desar el plat a la nevera i menjar-lo l'endemà o més tard.
Cargando
No hay anuncios

Meló

Menjar meló vol dir hidratar-se molt bé, tant com faríem també amb una fruita cosina germana seva, la síndria. Menjar-ne cent grams també vol dir ingerir provitamina A, relacionada amb el pigment de la polpa. Com més taronja (els betacarotens famosos), en contindrà més. I la provitamina A està relacionada amb la salut ocular i el sistema immunitari. El meló també destaca per la vitamina C.

Cargando
No hay anuncios

Llimona

Les llimones són una font de vitamina C (també coneguda com a àcid ascòrbic), que és tan preuada perquè té la propietat de reforçar i millorar el sistema immunitari. La seva pela també és utilitzada a la cuina, i desitjada per aconseguir la vitamina C; per això hi ha receptes, com per exemple la de la llimonada, en què es recomana deixar les llimones amb pela.

Cargando
No hay anuncios

Cogombre

Hortalissa amb pocs nutrients destacables, però ideal per a l'estiu per la seva aportació d'aigua a l'organisme. Malgrat això, els nutricionistes asseguren que els cogombres tenen la capacitat de depurar la sang i eliminar-ne l'àcid úric, que pot haver quedat a l'organisme com a residu de la carn.