Escabetx de sardina i verat
BARCELONADirigit per la cuinera, pastissera i sommelier Núria Gironès, Ca l’Isidre és un restaurant que aposta per la cuina tradicional catalana i de temporada.
Per a 1 persona
4 grans d’all
2 cebes de Figueres
Pebre vermell dolç
Tomàquet natural ratllat
4 sardines
Pebre negre
Herbes de Provença
Farcellet d’herbes
Vinagre Forvm Chardonnay
Oli d’oliva verge extra
Sal
Sucre
Preparació
Talleu l'all a trossos petits. Continueu tallant per la meitat la ceba, i després feu-ne talls a juliana.
Ajunteu els dos ingredients tallats en un bol i aboqueu-ho tot en una paella amb un raig d’oli d’oliva perquè els ingredients s’ofeguin. L’oli d’oliva no ha de cobrir els dos ingredients.
Quan la ceba i l’all estiguin estovats, afegiu-hi el pebre negre, les herbes de Provença i un farcellet d’herbes.
Al cap d’uns minuts poseu-hi el pebre vermell, després el tomàquet i finalment el vinagre.
Tot plegat s'ha de sofregir a foc lent durant mitja hora, fins que la ceba quedi totalment transparent. Quan ha passat la mitja hora, que haurà reduït, poseu-hi un pensament de sal i un altre de sucre. Ja tindreu fet l’escabetx.
Després d'aquest pas enfarineu les sardines, prèviament triades sense el cap ni la tripa. I després fregiu-les.
El pas següent serà ficar les sardines a la paella, on tindreu l’escabetx bo i fet. Les sardines han de quedar cobertes de la preparació, així que amb l’ajuda d’una cullera cobriu-les per sobre d’escabetx. Reserveu-ho mitja hora abans de menjar-ho perquè la sardina quedi ben amarada.
Nota final:
Amb escabetx podeu preparar també altres peixos, com el bonítol, la tonyina, el seitó i el verat. I també guatlles i musclos. Pel que fa al verat i al seitó, no caldrà fregir-los prèviament, sinó que es poden coure mentre estigueu enllestint l’escabetx, a la paella, a foc lent.
Bon profit!