Recepta i vídeo
Recepta: tàrtar de salmó, fàcil de fer i gustós
Els envinagrats es poden preparar a casa i aporten profunditat al plat
14/04/2023
2 min
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar un tàrtar amb salmó i també amb envinagrats, que es poden elaborar a casa, i que aportaran profunditat de gustos a la recepta.
Ingredients per a 4 persones
- 350 g de salmó
- 1 cogombre
- 1 poma Granny Smith
- 1 pell de llimona
- 1 branca d’api
- Anet
- Soja
- Formatge untuós
- Vinagre de poma
- Sriracha
- Sucre
- Aigua mineral
- Fils de xili
Elaboració
- Comenceu fent uns envinagrats. Poseu aigua en una cassola, un parell de cullerades de sucre i poseu- ho en ebullició. En fareu un almívar.
- Mentrestant peleu la poma, que ha de ser àcida. I talleu-la a daus petits. Tot seguit, traieu els fils de l’api, i talleu-lo també a daus petits. Aboqueu-ho a l’almívar que teníeu bullint.
- Continueu pelant el cogombre, i talleu-lo a la mateixa mida que la poma i l’api.
- Quan l’almívar amb l’api i la poma ja estigui bullint durant dos minuts, tireu-hi un raig de vinagre de poma i el cogombre. Remeneu-ho. Tot seguit retireu-ho del foc. Quan sigui fred, reserveu-ho a la nevera. Si podeu, feu aquest pas d’un dia per l’altre perquè el procés d’envinagrat quedarà més bé. Si no, tingueu-ho a la nevera fins que els ingredients s’hagin refredat.
- Mentrestant, prepareu el tàrtar. Primer traieu la pell del salmó, talleu-lo a daus d’un per un centímetres. Si comproveu que hi queda cap espina, traieu-la amb l’ajut d’unes pinces.
- Poseu els daus en un bol, i amaniu-los amb un raig de soja; després amaniu-ho amb unes gotes de Sriracha, aneu-les aneu posant a poc a poc perquè pugueu comprovar que estigui al vostre gust. Poseu-hi també la pell d’una llimona. També al vostre gust. Deixeu macerar aquesta barreja uns minuts perquè puguin agafar-se bé tots els gustos.
- Per muntar el plat, poseu-hi una cullerada de salmó amanit, unes cullerades dels envinagrats (sense l’almívar), uns punts repartits de formatge untable (que podeu haver posat prèviament en una mànega pastissera), fulles d’anet i acabeu-ho amb uns fils de xili.