Recepta i vídeo

Recepta: tàrtar de salmó, fàcil de fer i gustós

Els envinagrats es poden preparar a casa i aporten profunditat al plat

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar un tàrtar amb salmó i també amb envinagrats, que es poden elaborar a casa, i que aportaran profunditat de gustos a la recepta.

Ingredients per a 4 persones

  • 350 g de salmó
  • 1 cogombre
  • 1 poma Granny Smith
  • 1 pell de llimona
  • 1 branca d’api
  • Anet
  • Soja
  • Formatge untuós
  • Vinagre de poma
  • Sriracha
  • Sucre
  • Aigua mineral
  • Fils de xili

Elaboració 

  1. Comenceu fent uns envinagrats. Poseu aigua en una cassola, un parell de cullerades de sucre i poseu- ho en ebullició. En fareu un almívar. 
  2. Mentrestant peleu la poma, que ha de ser àcida. I talleu-la a daus petits. Tot seguit, traieu els fils de l’api, i talleu-lo també a daus petits. Aboqueu-ho a l’almívar que teníeu bullint. 
  3. Continueu pelant el cogombre, i talleu-lo a la mateixa mida que la poma i l’api. 
  4. Quan l’almívar amb l’api i la poma ja estigui bullint durant dos minuts, tireu-hi un raig de vinagre de poma i el cogombre. Remeneu-ho. Tot seguit retireu-ho del foc. Quan sigui fred, reserveu-ho a la nevera. Si podeu, feu aquest pas d’un dia per l’altre perquè el procés d’envinagrat quedarà més bé. Si no, tingueu-ho a la nevera fins que els ingredients s’hagin refredat. 
  5. Mentrestant, prepareu el tàrtar. Primer traieu la pell del salmó, talleu-lo a daus d’un per un centímetres. Si comproveu que hi queda cap espina, traieu-la amb l’ajut d’unes pinces. 
  6. Poseu els daus en un bol, i amaniu-los amb un raig de soja; després amaniu-ho amb unes gotes de Sriracha, aneu-les aneu posant a poc a poc perquè pugueu comprovar que estigui al vostre gust. Poseu-hi també la pell d’una llimona. També al vostre gust. Deixeu macerar aquesta barreja uns minuts perquè puguin agafar-se bé tots els gustos. 
  7. Per muntar el plat, poseu-hi una cullerada de salmó amanit, unes cullerades dels envinagrats (sense l’almívar), uns punts repartits de formatge untable (que podeu haver posat prèviament en una mànega pastissera), fulles d’anet i acabeu-ho amb uns fils de xili. 

Bon profit!

stats