Peix i Marisc 23/03/2019

'Fideuà'

T. Gilbert / M. Sierra / A. Marín
2 min
Fideuà

BARCELONAEl restaurant Casa Àngela, situat a la plaça de la Sagrada Família de Barcelona, està especialitzat en arrossos, 'fideuàs' i altres plats de la cuina tradicional catalana. Les postres són dels plats més sol·licitats de la carta.

Per a 4 persones

½ ceba

1 cullerada sopera de tomàquet sofregit

½ pebrot verd

½ pebrot vermell

½ gra d’all

100 g de sípia

100 g de calamar

8 gambes pelades

7 musclos

2 llagostins grossos

360 g de fideus de cabell d’àngel

2 fulles de llorer

All i julivert picat amb oli d’oliva (quantitat segons el gust)

Oli d’oliva verge extra

Fumet de peix (el resultat de bullir ceba, api, porro, pastanaga, tomàquet, bulb de fonoll, caps d’escamarlà, galeres, morralla)

Preparació:

Per preparar el sofregit talleu a daus mitja ceba i reserveu-la en un bol.

Després continueu tallant a tires el pebrot vermell i el pebrot verd, i després a daus. Tot seguit, sofregiu els pebrots i la ceba a foc lent, tots tres ingredients junts, fins que que en resulti una pasta, enfosquida.

Mentrestant, en una altra paella de ferro colat, amb un raig d’oli d’oliva verge extra, sofregiu-hi la sípia i el calamar, trossejats. Després poseu-hi làmines d’all, prèviament sofregit, el sofregit de ceba i pebrots i el tomàquet sofregit. Remeneu-ho ben bé perquè tot es barregi bé.

Un cop ben remenat, poseu-hi també oli d’oliva amb julivert i all, dues fulles de llorer i les gambes pelades.

Un truc perquè la 'fideuà' sigui més ràpida de coure és haver torrat els fideus prèviament al forn. Un cop s'han enrossit al forn, poseu-los a l’olla on teniu la preparació.

El següent pas és afegir-hi el fumet de peix, calent. Quan el fumet just arrenqui el bull, afegiu-hi els musclos i els llagostins, perquè s’hi coguin gràcies a l’escalfor.

Quan quedin quatre minuts perquè la 'fideuà' estigui feta, retireu-la dels fogons i col·loqueu l’olla al forn, a màxima potència, perquè s’hi acabi de fer.

Passat aquest temps, ja la podreu treure del forn i servir-la.

Bon profit!

stats