Com fer una papillota de molls de roca amb verdures? Recepta del cuiner Valentí Mongay
El xef del restaurant La Salseta de Sitges explica com fer a casa aquesta recepta
El cuiner del restaurant La Salseta de Sitges explica com cuinar amb una tècnica de cocció molt saludable, la papillota. Per fer-la, fa servir paper d'alumini reciclat.
Papillota de molls de roca amb verdures
Ingredients per a 4 persones
4 molls de roca
10 g de gingebre
Carbassó
Pastanagues talladles en juliana
Fonoll
Ceba
Suc de llimona
Porros
Patata (opcional)
Elaboració
Talleu totes les verdures de forma ben prima, en juliana.
En un full de paper metàl·lic, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva, i hi feu un llit amb les rodelles de carbassó. Els molls al damunt, una mica de sal, de gingebre, i una mica de cada una de les verdures.
Tot seguit, afegiu-hi suc de llimona i oli d’oliva.
El següent pas és el més important, que és tancar la bossa. L’èxit de la papillota és que quedi ben hermètic, i que dins del forn no s’obri. Per això, és important els doblecs que hi feu. No cal que siguin molt grans, els doblecs. Doblegueu especialmente les cantonades perquè no s’infli.
Sabreu que la papillota estarà cuita, perquè la bossa estarà inflada.
La cocció de la papillota és com cuinar al vapor, que en conserva tots els sabors.
Abans de col·locar la papillota al forn, tireu un got d’aigua a la safata. I a sobre d’aquesta aigua, hi poseu la papillota.
Quan comproveu que el paper metàl·lic està inflat, ja el podreu extreure del forn.
Obriu-lo, serviu els ingredients al plat, i ja estarà llest per menjar.
Bon profit!