Receptes 09/09/2017

Pa amb oli sal i xocolata

T.gilbert / A.om / M.masdeu
2 min
Pa amb oli sal i xocolata

BarcelonaMarc Anglès és el cap de cuina del bar de vins El Tros Vall Llach Barcelona. Vi. Menjar. Cultura, situat al número 303 del carrer de Mallorca de Barcelona. El Tros vol ser un espai cultural on es pot degustar una bona cuina i els vins del celler Vall Llach, de la denominació d’origen de qualitat (DOQ) Priorat. L’assessor culinari és el cuiner Pep Nogué.

Per a una persona

50 g de cobertura de xocolata (70% cacau)

50 g de nata de cuina

50 g de praliné d’avellana (compreu-lo bo i fet)

Una llesca de pa de forner d’avellana i xocolata (o d’un altre fruit sec i xocolata)

Oli d’oliva verge extra

Sal en làmines

Per al ‘coulis’ de xocolata

10 g de cacau en pols

10 cl d’aigua mineral

10 ml de nata de cuina

15 g de sucre blanc

Per fer el ‘coulis’, barregeu el sucre amb el cacau en pols. A part, porteu a ebullició l’aigua mineral amb la nata. Quan bulli aboqueu-hi la barreja de sucre i cacau en pols, i barregeu-ho vigilant que no hi quedin grumolls. Bulliu-ho tot junt durant un minut i mig; si ho feu més temps, quedarà massa espès.

Per fer la xocolata, porteu a ebullició la nata en un cassó, i quan comenci a bullir apagueu el foc. Llavors, incorporeu-hi la cobertura de xocolata i el praliné, amb el foc apagat.

Aneu-ho remenant fins que es fongui tot i quedi una crema espessa de xocolata.

Quan sigui fred, fiqueu-ho a la nevera durant tres hores.

A l’hora de servir-ho, poseu al plat un cordó de ‘coulis’; a sobre poseu-hi la llesca de pa d’avellanes i xocolata, i al damunt col·loqueu-hi la bola de gelat de xocolata. Per acabar-ho de guarnir, tireu-hi un raig d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal en làmines.

Bon profit!

stats