BARCELONAEl restaurant Eggs de Barcelona, assessorat pel cuiner Paco Pérez, proposa una carta en què l’ou és el protagonista juntament amb el peix, la carn i els plats per compartir.
Ingredients (per a 1 persona)
2 ous
120 g de patata agra (groga)
35 g de pernil ibèric
Sal en escames
Oli d’oliva extra verge
Preparació
Peleu les patates, netegeu-les sota un raig d’aigua i talleu-les a tires. Després fregiu-les en una paella amb oli d’oliva extra verge, que estigui calent.
Un cop rosses, retireu-les, escorreu-les i saleu-les.
Tot seguit trenqueu els ous i fregiu-los en una paella, col·locada al foc, amb oli d’oliva calent i abundant, perquè amb la cullera escumadora pugueu posar-lo per damunt de la clara i també del rovell. La punta de la clara ha de quedar cruixent i daurada.
Poseu al plat primer les patates fregides, després els ous estrellats al damunt i, finalment, les llenques de pernil ibèric al voltant.
Talleu amb la forquilla i el ganivet els ous perquè es reparteixin per la preparació.
Bon profit!