Recepta

Moniato amb gelat, les postres que proposa la cuinera Teresa Carles

La xef explica com preparar a casa farcells d'aquest tubercle

Moniato amb caramel

La cuinera Teresa Carles explica com preparar a casa unes postres a partir de moniato.

Ingredients per a 5 persones

  • 2 moniatos mitjans
  • 40 g de xarop d’atzavara
  • Un pessic de canyella
  • 1 pessic de cardamom
  • 1 culleradeta de ratlladura de llimona
  • 5 fulles de pasta filo
  • Oli de coco
  • Gelat per acompanyar al gust (avellanes, ametlles, coco, vainilla)

Elaboració

  1. Coeu dos moniatos a 180 ºC entre mitja hora i tres quarts, segons el tipus de forn. Un cop cuits, deixeu-los refredar una estona. Tot seguit, peleu-los. Talleu-los a trossos petits i aixafeu-los amb una forquilla. Especieu-los amb canyella, cardamom, ratlladura de pell de llimona i, per acabar, xarop d'atzavara. Remeneu-ho. Ja teniu preparat el farcit.
  2. Agafeu les làmines de pasta filo, que us serviran per embolicar el farcit. Esteneu-ne dues, i a l'extrem final de totes dues poseu-hi una filera del contingut. Emboliqueu-los en forma de farcell o de caramel. Podeu donar-hi la forma que vulgueu.
  3. A mesura que els tingueu fets, disposeu-los en una safata per anar al forn, on haureu col·locat prèviament paper sulfuritzat.
  4. Pinteu-los amb l'ajut d'un pinzell de cuina amb oli de coco.
  5. Poseu-los al forn fins que agafin un color daurat.
  6. Un cop torrats, traieu-los del forn i poseu-los al plat. Per acompanyar-los, hi va bé el gelat d'avellana, però també de vainilla o de coco. Feu una bola allargada amb el gelat amb l'ajut de dues culleres o amb una de sola, tombant-la per si mateix.
  7. Abans de posar la bola de gelat al plat, poseu-hi un grapat d'avellanes torrades. I acabeu-lo amb raïm o magrana, més avellanes picades i una flor d'espígol.

Bon profit!

stats