Receptes30/11/2019

Com es fa el llobarro a la papillota amb mantega d’herbes i verdures?

T. Gilbert / A. Om / A. Marín
i T. Gilbert / A. Om / A. Marín

BARCELONAEl restaurant Eggs de Barcelona, assessorat pel cuiner Paco Pérez, proposa una carta en què l’ou és el protagonista juntament amb el peix, la carn i els plats per compartir.

Ingredients (per a 1 persona)

Arbres de bròcoli (quantitat al vostre gust)

2 minipastanagues

¼ de mongeta tendra

Cargando
No hay anuncios

1 patata (per preparar 3 boletes)

¼ de carbassó

¼ de porro mini

Arbres de coliflor

2 cebes perla

Cargando
No hay anuncios

1 llom de llobarro

Per a la mantega d’herbes

Mantega

Julivert

Alfàbrega

Cargando
No hay anuncios

Coriandre

Julivert arrissat

Menta

Tàperes

Piparra

Cargando
No hay anuncios

Preparació

Col·loqueu les verdures en un bol amb aigua freda per netejar-les.

Després traieu la pell de les pastanagues i deixeu-ne l’arrel verda. Quedeu-vos amb algunes flors del bròcoli i la coliflor.

Peleu la patata, renteu-la amb un raig d’aigua i després, amb la cullera de fer boles petites, feu-ne tres rodones.

Continueu pel porro: feu-ne talls petits. També amb la mongeta tendra, que tallareu de biaix. El carbassó, talleu-lo a rodanxes.

Cargando
No hay anuncios

Col·loqueu totes les verdures en un plat i bulliu-les durant un minut juntes.

Per preparar la mantega d’herbes

Talleu les fulles de julivert a trossets molt petits. Aboqueu-les en un bol.

Continueu per l’alfàbrega: agafeu-ne dues fulles, doblegueu-les per la meitat i talleu-les a trossos petits.

Feu el mateix amb una fulla de menta, el coriandre i el julivert arrissat.

Cargando
No hay anuncios

A continuació talleu les tàperes fins que quedin ben picadetes. Feu el mateix amb les piparres, i col·loqueu-ho tot al bol amb la resta d’herbes.

A dins col·loqueu-hi una bola de mantega, a temperatura ambient, saleu-la i aixafeu-la bé perquè s’impregni de les herbes, les tàperes i les piparres. Reserveu-la.

Per al llobarro

Saleu el llom del llobarro per banda i banda. Coeu-lo primer a la planxa volta i volta i després poseu-lo sobre un full de paper carta fata. Al damunt del llom col·loqueu la mantega d’herbes i amb el paper feu-ne un farcellet, tancat ben hermèticament amb una brida. Poseu-lo al forn durant tres minuts a 210º.

Per al muntatge

Cargando
No hay anuncios

En un plat pla poseu-hi un motlle metàl·lic rodó, dins el qual anireu col·locant les verdures ja bullides.

Mentrestant, traieu el peix del forn, talleu la brida i agafeu el llom de llobarro per col·locar-lo damunt les verdures. Amb una cullera aprofiteu la salsa que haurà quedat al farcellet cuit al forn i aboqueu-la a la preparació.

NOTA

El paper carta fata es pot substituir per d’altres que també van bé per fer la papillota, com el sulfuritzat, el d’alumini i els motlles de Lékué.

Bon profit!