Gaspatxo de meló, com fer-lo a casa? Recepta del cuiner Gerard Solís

Us expliquem com fer una beguda o una sopa refrescant amb productes de temporada

Gaspatxo de meló

El cuiner Gerard Solís, del restaurant El Racó, proposa elaborar un gaspatxo amb més gust de meló que de tomàquet.

 Ingredients per a 4 persones

  • 1 meló
  • 8 tomàquets de pera
  • 1 rajolí de vinagre de poma
  • ¼ de ceba dolça
  • 1 pebrot vermell

Elaboració

  • Talleu el meló i reserveu-ne unes boles, que podeu fer amb la cullera parisenca, per a la decoració final.
  • En un bol poseu-hi aigua mineral, una llesca de pa de pagès, un rajolí d’oli d’oliva i un de vinagre i un pensament de sal.
  • Talleu la ceba i poseu-la a dins del bol.
  • Tot seguit, feu el mateix amb el pebrot, que haureu netejat prèviament. Traieu-ne les llavors i talleu-lo a trossos petits.
  • Afegiu-hi els tomàquets, també nets. En aquest gaspatxo hi ha de predominar el meló, per tant n’hi ha d’haver més que tomàquets.
  • Amb l’ajut d’una batedora, bateu-ho tot molt bé perquè quedi ben fi.
  • Quan hàgiu aconseguit la textura que us agradi, coleu-lo amb un colador xinès. Ajudeu-vos d’una llengua de cuina per colar-ho bé.
  • Serviu-lo en una gerra.
  • A l'hora de menjar-lo, col·loqueu a la base del plat les boletes de meló que teníeu reservades, i, a sobre, el gaspatxo. Acabeu-ho amb un rajolí d'oli d'oliva.

Bon profit!

 

 

stats