Gaspatxo de meló, com fer-lo a casa? Recepta del cuiner Gerard Solís

Us expliquem com fer una beguda o una sopa refrescant amb productes de temporada

1 min
Gaspatxo de meló

El cuiner Gerard Solís, del restaurant El Racó, proposa elaborar un gaspatxo amb més gust de meló que de tomàquet.

 Ingredients per a 4 persones

  • 1 meló
  • 8 tomàquets de pera
  • 1 rajolí de vinagre de poma
  • ¼ de ceba dolça
  • 1 pebrot vermell

Elaboració

  • Talleu el meló i reserveu-ne unes boles, que podeu fer amb la cullera parisenca, per a la decoració final.
  • En un bol poseu-hi aigua mineral, una llesca de pa de pagès, un rajolí d’oli d’oliva i un de vinagre i un pensament de sal.
  • Talleu la ceba i poseu-la a dins del bol.
  • Tot seguit, feu el mateix amb el pebrot, que haureu netejat prèviament. Traieu-ne les llavors i talleu-lo a trossos petits.
  • Afegiu-hi els tomàquets, també nets. En aquest gaspatxo hi ha de predominar el meló, per tant n’hi ha d’haver més que tomàquets.
  • Amb l’ajut d’una batedora, bateu-ho tot molt bé perquè quedi ben fi.
  • Quan hàgiu aconseguit la textura que us agradi, coleu-lo amb un colador xinès. Ajudeu-vos d’una llengua de cuina per colar-ho bé.
  • Serviu-lo en una gerra.
  • A l'hora de menjar-lo, col·loqueu a la base del plat les boletes de meló que teníeu reservades, i, a sobre, el gaspatxo. Acabeu-ho amb un rajolí d'oli d'oliva.

Bon profit!

 

 

stats