L'estiu al plat

Recepta d'Esteve Garcia: peres al vermut

El cuiner del restaurant La Jovita, de Calonge, proposa una recepta que enllaça amb la tradició de cuinar fruites amb alcohol

Esteve Garcia, del restaurant La Jovita, de Calonge, assegura que una de les postres que té més reclam al seu restaurant són les peres al vermut, que completa amb gelat de saüc i flors de saüc deshidratades. A casa, proposa preparar la fruita i comprar un gelat del gust que preferim: ideal si en trobéssim de saüc. Si no, també hi combina bé la vainilla.

Ingredients per a 5 peres

  • 1 litre de vermut negre
  • 1/2 litre de vi negre
  • 5 peres
  • 1 pell de llimona
  • 50 g de sucre
  • 3 grans de pebre
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Col·loqueu els líquids en una cassola gran. Podeu triar el vermut i el vi negre que desitgeu, i penseu que, com més bons siguin, millor serà el resultat. La tradició de cuinar fruites amb alcohol és antiga, i s'ha de tenir en compte que la qualitat dels productes sempre ha de ser bona per obtenir un bon resultat final.
  2. Peleu les peres.
  3. Col·loqueu les peres i la resta d'ingredients dins la barreja de líquids i enceneu el foc.
  4. La barreja ha de bullir i heu de comprovar que les peres han quedat toves. Tingueu en compte que el temps necessari perquè s'estovin dependrà de la mida.
  5. Un cop comproveu amb la punta d'un ganivet que ja estan cuites, retireu la cassola del foc i deixeu-ho reposar tot junt: no retireu les peres de la cassola.
  6. Si podeu, deixeu-les-hi, dins de la cassola, un o dos dies, perquè d'aquesta manera aconseguireu que s'impregnin bé dels líquids.
  7. A l'hora de servir-les, poseu-les en un plat juntament amb una bola del vostre gelat preferit.
  8. Per al guarniment final de les peres, hi podeu posar flors de saüc deshidratades o bé alguna fulleta petita d'herba aromàtica que tingueu a mà. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!