Receptes 05/09/2020

Com es fa l'amanida de figues, mongeta perona i pernil ibèric?

El cuiner Olivier Guilland, del restaurant La Cuina d'en Garriga, explica com preparar-la a casa

Trinitat Gilbert Martínez
1 min
Amanida de figues i mongeta persona

El cuiner del restaurant La Cuina d'en Garriga, de Barcelona, revela com prepara l'amanida amb productes de temporada estrella, les figues coll de dama i la mongeta perona.

Amanida de figues, mongeta perona i figues

Ingredients per a 4 persones

400 g de mongeta tendra

6 figues

Alfàbrega morada

Pernil ibèric

Llimona confitada amb sal

Sal

Oli d’oliva

Per bullir les mongetes

Bicarbonat

Elaboració

  • Comenceu tallant les puntes de les mongetes perones. I després en forma de diamant, que queda més atractiva quan les col·loquem en una amanida.
  • Després col·loqueu-les en una olla amb aigua bullent amb bicarbonat, que ajudarà a fer que no perdin color. Hi ha de bullir durant 7 minuts. Heu d’aconseguir que quedin al dente.
  • Passat aquest temps, coleu-les amb l’ajut d’un colador.
  • Tot seguit, talleu a mà o a màquina si en teniu llenques de pernil. I a continuació, amb un ganivet, talleu les figues.
  • Agafeu un grill de llimona confitada en sal i esmicoleu-la.
  • Al plat, poseu primer una base de mongeta tendra, que sigui més o menys uns 100 o 120 grams. Saleu-la i poseu-hi oli d’oliva. Ara tocarà els daus de llimona confitada, dues figues per persona (i plat) dividides en quatre parts cada una. I enmig, el pernil ibèric. El guarniment final, fulles d’alfàbrega morada. I ja estarà.

Bon profit!

INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM

Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.

stats