Receptes 14/12/2019

Com podem fer torrons a casa?

T. Gilbert / A. Om / M.masdeu
2 min
Com podem fer torrons a casa?

BARCELONACacao Sampaka i el mestre xocolater Sergio Gil són els autors de rajoles, bombons i torrons creatius. Ens han explicat els trucs per fer a casa amb èxit uns gustosos torrons de xocolata.

Per a 1 rajola de 140 g

Per fer la cobertura

250 g de gotes de xocolata negra (70% cacau)

Col·loqueu les gotes de xocolata negra, 70% cacau, en un bol. Tot seguit, foneu-les al microones en intervals d’un minut entre 700 i 800 watts. És important que després de cada minut ho removeu bé amb l’ajuda d’una llengua pastissera. La xocolata fosa ha de sortir del microones a 45 ºC, temperatura que podeu calcular amb un termòmetre de cuina.

Un cop la xocolata estigui fosa, esteneu tres quartes parts de la quantitat damunt del marbre amb una rasqueta. Amb aquest pas aconseguireu refredar-la a gairebé la meitat de la seva temperatura. Torneu a col·locar-la al bol, i així en resultarà una temperatura tèbia per treballar-la (d'aproximadament 30 ºC).

A continuació, aboqueu la xocolata fosa damunt dels motlles de torrons que vulgueu. Feu-hi uns copets al costat amb l’espàtula, perquè així s'extreuen les bombolles d’aire que podrien quedar-hi si la xocolata no s’estengués bé pels motlles.

Tot seguit, esteneu un paper sulfuritzat al marbre, damunt del qual heu d’abocar la xocolata que acabeu de col·locar al motlle. Deixeu el motlle cap avall entre 5 i 10 minuts.

Passat aquest temps, haureu aconseguit el cos del torró, és a dir, el contenidor de la preparació que tot seguit preparareu.

D’aquest pas us n’ha de quedar xocolata fosa, que heu de mantenir al bany Maria amb aigua tèbia, perquè en l’últim pas de la preparació del torró la tornareu a fer servir.

Per al farcit

76 g de pasta d’ametlla (o avellana o cacauet)

½ ratlladura de taronja

60 g de gotes de xocolata amb llet

Col·loqueu en un bol la pasta d’ametlla. Després ratlleu la pell de la taronja i foneu les gotes de xocolata amb llet de la mateixa manera que havíeu fet anteriorment amb les gotes de xocolata negra.

Tot seguit, col·loqueu al bol on teniu la pasta d’ametlla la ratlladura de taronja i la xocolata amb llet fosa.

Fiqueu la preparació líquida dins d’una mànega pastissera i ompliu els motlles que teníeu preparats amb la cobertura ja a dins. Feu-ho a poc a poc perquè s’estengui bé per damunt de tot el motlle.

Feu uns copets al motlle amb l’ajuda de l’espàtula perquè la preparació hi quedi ben estesa.

Deixeu-ho refredar a temperatura ambient durant 10 o 15 minuts.

Passat aquest temps, comproveu que la xocolata està endurida. Ara serà el moment de fer l’últim pas de la recepta.

Per a la base

Xocolata negra fosa (70% cacau)

Fiqueu en una mànega pastissera la xocolata negra que us havia sobrat del primer pas de la recepta i esteneu-la per sobre dels motlles de xocolata. Feu-ho en forma de ziga-zaga.

Tot seguit, torneu a fer-hi uns cops amb l’espàtula al costat perquè s’estengui bé.

L’últim pas és extreure l’excés de xocolata amb l’espàtula.

Desemmotlleu els torrons. Ja estaran a punt per menjar.

Bon profit!

NOTA

Si us queda xocolata negra, deixeu-la freda per a altres preparacions que vulgueu fer, perquè es pot anar fonent sense que perjudiqui en la qualitat.

Podeu fer servir el motlle que vulgueu per fer els torrons.

stats