Receptes 26/03/2021

Com cuinar el millor arròs de ploma ibèrica? Recepta del cuiner Ricky Formoso de Bodega La Puntual

El xef explica en vídeo com preparar-lo a casa

2 min
Arròs de ploma ibèrica

El cuiner Ricky Formoso, de Bodega La Puntual de Grup Varela, explica com preparar a casa un plat emblemàtic del restaurant, l'arròs de ploma ibèrica. Per fer-lo, recomana fer servir arròs bomba del delta de l'Ebre.

Arròs de ploma ibèrica

150 g de ploma ibèrica

1 manat d'espàrrecs verds

Oli d’oliva

1 copa de brandi

1 raig de vi negre

2 cullerades de tomàquet fregit

All i julivert

140 g d’arròs bomba del delta de l’Ebre (per persona)

350 ml de caldo d’au (o, si no, aigua mineral)

Sal

Elaboració

Comenceu tallant a daus la ploma ibèrica, sense extreure’n en cap moment el greix. Tot seguit, talleu els espàrrecs, si pot ser que siguin de proximitat. Talleu-los a trossos petits, perquè així es cuinaran millor a la cassola.

En una cassola al foc hi tireu un raig d’oli d’oliva i hi daureu la ploma ibèrica. Aneu-la remenant. Després tireu-hi els espàrrecs, que s’hi faci durant quatre o cinc minuts a foc mitjà. Tireu-hi el brandi i el vi negre, que aportaran més gust als dos ingredients. Remeneu-ho, i continueu la recepta posant-hi el tomàquet, l’all i el julivert. Deixeu que es cuini tot plegat a foc lent.

Quan tots els ingredients estan ben cuits, poseu-hi l’arròs, i remeneu-ho durant pocs minuts perquè l’arròs es barregi amb la resta d’ingredients.

Tot seguit, aboqueu-hi el caldo, perquè es cogui durant catorze minuts seguits. Saleu la preparació també. 

Passats els catorze minuts, poseu l’arròs al forn a 200º durant quatre o cinc minuts. Aquest últim pas, el del forn, no és imprescindible, així que l’arròs es pot acabar de fer també al foc. Sabreu que està a punt perquè l’arròs s’haurà quedat sec, sense el caldo.

Fora del forn, deixeu-lo reposar havent-lo remenat prèviament perquè s’obri. I al cap de pocs minuts, ja el podreu servir en un plat pla.

Bon profit!

stats