BARCELONAEl pastisser Eric Ortuño codirigeix la nova escola de pastisseria L’Atelier, situada al carrer de Viladomat de Barcelona.
Per a 3 preparacions
Crema de llima
170 g de xocolata blanca
115 g de llet
3 fulles de gelatina
20 g d'aigua
200 g de nata líquida
½ pell de llima ratllada
Per al guarniment
Maduixes
Fulles de menta
Gerds
Poseu en una cassola per anar al foc la llet de vaca i ratlleu-hi per sobre mitja pell d’una llima. Tot seguit, porteu-ho a ebullició. Just quan comenci a bullir, retireu la cassola del foc i introduïu-hi la gelatina, prèviament hidratada amb aigua. Reserveu-ho fora del foc.
Mentrestant, en un bol, aboqueu-hi la xocolata blanca i la llet, i remeneu-ho un moment perquè la xocolata s’hi desfaci. Després, amb l’ús d’una batedora elèctrica, bateu els dos ingredients perquè quedin ben emulsionats. L’últim pas serà afegir-hi la nata líquida, i bateu-ho de nou perquè quedi ben fi.
Agafeu els gots i ompliu-los del contingut que acabeu de preparar, perquè serà la base de les postres que esteu preparant.
Suc de maduixa
250 g de maduixots
60 g de sucre
En una cassola per anar al foc, col·loqueu-hi els maduixots i després el sucre a foc suau. Poseu-hi un paper film per sobre, perquè així aconseguireu que el suc no s’evapori i hi quedi tot concentrat. Deixeu que es cogui durant una hora sencera. Una hora més tard, coleu-ho.
Col·loqueu el suc de maduixa per sobre de les preparacions que teníeu reservades; quedarà com si fos una capa més. Per acabar, poseu-hi per sobre fruita, maduixes naturals tallades per la meitat, gerds i unes fulles de menta. De fet, podeu posar-hi altres fruites que us agradin.
Bon profit!