Receptes 06/04/2019

Coulant de xocolata amb mantega Cadí

T. Gilbert / A. Marín / M. Sierra
2 min
coulant_curt

BARCELONAEl restaurant Casa Àngela, situat a la plaça de la Sagrada Família de Barcelona, està especialitzat en arrossos, fideuàs i altres plats de la cuina tradicional catalana. Les postres són dels plats més sol·licitats de la carta.

Per a 7 coulants de 80 grams cada un

125 g de mantega Cadí

120 g de xocolata negra, del 70% de cacau

135 g de sucre blanc

65 g de farina blanca

4 ous

Gelat de vainilla (opcional)

Fulles de menta (opcional)

Preparació

Talleu la mantega i reserveu en un plat la que necessiteu.

Tot seguit prepareu la xocolata i barregeu-la amb la mantega, que fondreu al bany maria. És a dir, col·loqueu la mantega i la xocolata en una olla petita, i aquesta olla a dins d’una altra de més grossa amb aigua calenta, que escalfi la part on hi ha els ingredients a l’olla petita.

Mentrestant, tireu en un bol el sucre i els ous, i bateu-ho amb l’ajut d’unes varetes de cuina fins que noteu que es dobla el volum.

Tot seguit, aboqueu-hi la xocolata i la mantega foses, i remeneu-ho un altre cop. Després, poseu-hi la farina, que prèviament haureu colat amb un colador, perquè quedi ben fina. Reserveu-ho.

Ara tocarà untar tota la flamera on col·locareu el coulant amb mantega i farina, i omplir-la de la preparació que teniu a punt.

Col·loqueu la flamera omplerta a la nevera durant una hora i mitja. Passat aquest temps, fiqueu-la al forn, prèviament escalfat, a temperatura màxima durant 7 minuts.

Passat aquest temps, traieu la flamera del forn i deixeu-la refredar una mica a temperatura ambient. No gaire, perquè cal servir el coulant calent.

Finalment, desmunteu la flamera en un plat i, si voleu, poseu-hi una bola de gelat de vainilla i unes fulles de menta.

Bon profit!

stats