Receptes 02/04/2020

Un arròs amb pèsols i carxofes, segons la recepta del cuiner Damià Rafecas

El xef del restaurant Vicus, de Pals, proposa cuinar la recepta amb productes de temporada

Trinitat Gilbert Martínez
1 min
Un arròs de confinament, segons la recepta del cuiner Damià Rafacas

El cuiner del restaurant Vicus de Pals, Damià Rafecas, explica com preparar a casa un arròs a partir d'una recepta trufada de productes de temporada, com ara pèsols i carxofes.

Arròs de verdures de primavera

Per a 2 persones

160 g arròs (de la varietat carnaroli)

1 carxofa

40 g de pèsols

10 g de tòfona

20 g de ceps

Sal i pebre

Per al brou de carn

1 porro

2 cebes tendres

2 pastanagues

1 branca d'api

1 fulla de llorer

1 clau

1 carcassa de pollastre

1 tros de sagí

1 peu de porc

4 ossos de vedella

5 l aigua

Per al sofregit

2 cebes tendres

4 alls tendres

2 dents d'all

1 pebrot verd

2 tomàquets confitats

Elaboració

Per començar, bulliu tots els ingredients per fer el brou durant 20 minuts. Passat aquest temps, retireu-lo del foc i reserveu-lo.

Mentrestant talleu les verdures per fer el sofregit a la brunoise (és a dir: a tires fines).

Un cop fet, poseu un rajolí d'oli verge extra en una paella i afegiu-hi l’all i seguidament la ceba perquè s'hi sofregeixin.

Tot seguit, poseu-hi el pebrot verd i els alls tendres.

Quan estigui tot ben cuit, poseu-hi el tomàquet.

I quan també estigui cuinat el tomàquet serà el moment de posar-hi l'arròs.

Juntament amb l'arròs, poseu-hi a poc a poc el brou, calent, que cobreixi tots els ingredients.

Després serà el moment de les carxofes, que les hi posareu tallades a quarts.

Deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts seguits.

Passat aquest temps, poseu-hi els pèsols, crus.

Rectifiqueu-ho de sal i pebre, i afegiu-hi els ceps.

Quan tot estigui cuit, aproximadament 6 o 7 minuts després d'haver-hi posat els pèsols i els ceps, deixeu-ho reposar.

Si voleu, podeu afegir-hi tòfona ratllada al vostre gust.

Més receptes d'arròs

stats