Un arròs amb pèsols i carxofes, segons la recepta del cuiner Damià Rafecas
El xef del restaurant Vicus, de Pals, proposa cuinar la recepta amb productes de temporada
El cuiner del restaurant Vicus de Pals, Damià Rafecas, explica com preparar a casa un arròs a partir d'una recepta trufada de productes de temporada, com ara pèsols i carxofes.
Arròs de verdures de primavera
Per a 2 persones
160 g arròs (de la varietat carnaroli)
1 carxofa
40 g de pèsols
10 g de tòfona
20 g de ceps
Sal i pebre
Per al brou de carn
1 porro
2 cebes tendres
2 pastanagues
1 branca d'api
1 fulla de llorer
1 clau
1 carcassa de pollastre
1 tros de sagí
1 peu de porc
4 ossos de vedella
5 l aigua
Per al sofregit
2 cebes tendres
4 alls tendres
2 dents d'all
1 pebrot verd
2 tomàquets confitats
Elaboració
Per començar, bulliu tots els ingredients per fer el brou durant 20 minuts. Passat aquest temps, retireu-lo del foc i reserveu-lo.
Mentrestant talleu les verdures per fer el sofregit a la brunoise (és a dir: a tires fines).
Un cop fet, poseu un rajolí d'oli verge extra en una paella i afegiu-hi l’all i seguidament la ceba perquè s'hi sofregeixin.
Tot seguit, poseu-hi el pebrot verd i els alls tendres.
Quan estigui tot ben cuit, poseu-hi el tomàquet.
I quan també estigui cuinat el tomàquet serà el moment de posar-hi l'arròs.
Juntament amb l'arròs, poseu-hi a poc a poc el brou, calent, que cobreixi tots els ingredients.
Després serà el moment de les carxofes, que les hi posareu tallades a quarts.
Deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts seguits.
Passat aquest temps, poseu-hi els pèsols, crus.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre, i afegiu-hi els ceps.
Quan tot estigui cuit, aproximadament 6 o 7 minuts després d'haver-hi posat els pèsols i els ceps, deixeu-ho reposar.
Si voleu, podeu afegir-hi tòfona ratllada al vostre gust.