Com es fa l’hummus de faves tendres i menta?
BARCELONAEl restaurant Gat Blau celebrarà 5 anys aquest mes de setembre en el nou emplaçament (carrer Comte de Borrell, 122 de Barcelona). Dirigit per Pere Carrió i Jo Mestres, la cuina està especialitzada en producte ecològic i de temporada. Les verdures són les protagonistes dels plats, però també hi ha presència de carn i peix sostenibles.
Per a 4 persones
300 g faves pelades (sense pelar és 1 kg, aproximadament)
1 branca de menta
1 gra d’all petit (o 1/2)
80 g olives de la varietat Gordal
½ taronja
½ llimona
1 cullerada sopera de pasta de sèsam
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Per a la guarnició
Faves bullides repelades partides per la meitat
Fulles de cabdells
Pastanagues tallades en branquetes
Fulles petites de menta
2 olives Gordal partides a rodanxes
Sèsam cru
Preparació
Prepareu les faves, sense la tavella, i una branqueta de menta.
Bulliu-les amb aigua abundant durant 10 minuts, o fins que comproveu que s’estovin.
Passat aquest temps, retireu-ne la menta.
Col·loqueu-les en un bol i reserveu-ne a part algunes de partides per la meitat per al final del plat (guarniment).
Tot seguit aboqueu-hi les olives, el suc de mitja taronja i el de mitja llimona. Poseu-hi també un gra d’all petit i dues cullerades de pasta de sèsam, un pensament de sal, pebre negre acabat de moldre i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
Bateu-ho tot junt amb una batedora elèctrica fins que en quedi una textura cremosa.
Serviu-ho en un plat fondo i guarniu-lo amb fulles de cabdells, branquetes de pastanaga i unes faves repelades partides per la meitat, que col·locareu per sobre. Poseu-hi també olives partides a rodanxes, fulles petites de menta i sèsam, i acabeu-ho tot plegat amb un bon raig d’oli d’oliva.
Bon profit!