Com fer l'ensaladilla russa del restaurant Les Cols d'Olot? Recepta de la cuinera Fina Puigdevall
La xef Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d'Olot, ensenya a preparar-la a casa
La cuinera Fina Puigdevall i la cap de cuina, Martina Puigvert, expliquen com es prepara un plat mític de la carta del restaurant Les Cols, amb dues estrelles Michelin.
Ou amb verdures a l'estil de l'ensaladilla russa
Ingredients per a 4 persones
Pastanagues
Patates
Mongeta tendra
Pebrots vermells
Ous
Blat de moro
Oli d'un pot de tonyina
Maionesa
Sal
Oli d'oliva
Elaboració
Comenceu escalivant els pebrots al forn. Mentrestant, bulliu les patates i les pastanagues a partir d'aigua freda en una cassola. En canvi, les mongetes tendres bulliu-les en una altra cassola amb aigua que ja hagi començat a bullir.
Per anar fent temps, prepareu la maionesa. Al vas d'una batedora poseu-hi un ou i l'oli del pot de la tonyina, i bateu-ho.
Tireu els ous en una cassola amb aigua bullent i vinagre, en una proporció de tres quarts d'aigua bullent per una de vinagre, perquè així es faran més ràpidament. Al cap de tres minuts, traieu-los amb una cullera escumadora i poseu-los en un bol amb aigua freda per tallar-ne la cocció.
Quan la mongeta ja estigui bullida, tritureu-la amb una batedora elèctrica o de l'aparell elèctric que tingueu. Perquè el puré de mongeta quedi bé, afegiu-hi una mica de l'aigua amb què l'heu bullida. Reserveu-la en un plat fondo.
Feu el mateix amb la pastanaga, que també heu de triturar per la seva banda. Reserveu-la en un plat fondo.
Peleu les patates, tireu-hi sal i oli i aixafeu-les amb una forquilla.
A continuació, tritureu el blat de moro i reserveu-lo en un altre plat.
Peleu els pebrots escalivats. Tritureu-los i reserveu-los en un plat.
Quan tots els purés estiguin preparats, ja podreu emplatar. En un bol fondo, feu una base de la patata i aixafeu-la amb la forquilla. Feu-hi com un niu i poseu-hi l'ou a sobre. Després la maionesa (si la trobeu espessa, tireu-hi una mica d'aigua per fer-la més lleugera). I ara serà el torn d'afegir-hi cullerades dels diferents purés que teniu preparats: de pastanaga, de mongeta, de pebrot i el blat de moro. Saleu-ho al vostre gust.