Receptes27/07/2019

Coca de recapte vegetal

T. Gilbert / M. Moliné / A. Marín

BARCELONAEl cuiner Sergi del Meià, del restaurant homònim al carrer d’Aribau de Barcelona, és un defensor dels esmorzars de forquilla, cullera i ganivet.

Ingredients

Per a les verdures

1 carbassó

Cargando
No hay anuncios

1 ceba de Figueres (o bé ceba tendra)

1 pebrot vermell

1 albergínia

1 carbassó rodó (groc i verd)

Cargando
No hay anuncios

3 naps petits

5 raves petits

7 minipastanagues

Herbes aromàtiques (farigola i romaní)

Cargando
No hay anuncios

Sal de Cambrils dels Pirineus

Pebre negre

Oli d’oliva extra verge

Talleu les puntes dels carbassons. Després talleu-ne el cos en dues meitats, i tot seguit a trossos petits. Reserveu-los.

Cargando
No hay anuncios

Continueu per la ceba. Traieu-ne el cul, després feu-ne llenques. Reserveu-les juntament amb el carbassó. I ara talleu per la meitat el pebrot. Traieu-ne les llavors i el nervi blanc del mig.

El següent pas serà tallar a tires l’albergínia, i després a daus. Reserveu-la juntament amb la resta.

I encara afegiu altres verdures: carbassons grocs i verds, naps, raves i minipastanagues. Tots tallats a trossos petits.

Poseu-hi per sobre les fulles de la farigola i el romaní, però no la branca central, perquè resultaria molt dura de mastegar. Saleu-ho, moleu-hi el pebre negre i tireu-hi un raig generós d’oli d’oliva extra verge.

Cargando
No hay anuncios

Barregeu-ho tot bé amb les mans.

Per fer la base de la coca

500 g de farina de força ecològica

10 g de llevat fresc

Cargando
No hay anuncios

10 g de sal

300 ml d’aigua mineral

100 g d’oli d’oliva extra verge

Amasseu tots els ingredients, i deixeu-ho reposar perquè fermenti durant una hora seguida. Passat aquest temps, ja la tindreu preparada.

Cargando
No hay anuncios

Damunt d’un làmina de paper sulfurat (de la mida de la safata del forn), poseu-hi farina, i al damunt estireu la massa de coca que tindreu preparada. Tot seguit estireu-la del mig cap a l’esquerra, i després del mig cap a la dreta. I del mig cap amunt i cap avall. Estireu-la fins que li doneu forma de coca que us agradi.

Un cop fet, poseu-hi per sobre les verdures que teníeu preparades. Deixeu-les-hi reposar, perquè fermenti la massa amb les verdures a sobre durant 15 minuts. I, finalment, col·loqueu-la al forn durant 25 minuts a 180º.

Passat aquest temps, traieu-la del forn. Deixeu-la refredar. I ja estarà llesta per menjar.

Bon profit!

Cargando
No hay anuncios

Nota: aquesta coca es pot preparar amb totes les verdures d’estiu que vulgueu. Incloses també les fruites (albercocs, préssecs i pebrots hi fan una bona combinació).

Consell d’aprofitament: de les restes de les verdures que no haureu aprofitat, podeu fer-ne un brou, que es pot convertir en la base d’arrossos vegetals, per exemple.