Brownie de xocolata o com fer a casa el 'delirium tremens' de la cuinera Ada Parellada

Brownie

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica la manera de preparar a casa el clàssic brownie, que ella anomena delirium tremens.

Per al brownie

  • 2 ous
  • 200 g de sucre
  • 200 g de xocolata
  • 150 g mantega
  • 100 g de farina
  • Un pessic de llevat en pols

Elaboració

  1. Bateu els ous juntament amb el sucre. Tot seguit, foneu la xocolata amb la mantega en una olla al foc, i afegiu-ho a la barreja anterior. Aboqueu-ho a poc a poc.
  2. Tamiseu la farina i el llevat amb l’ajut d’un colador i que caigui al recipient on teniu la resta d’ingredients.
  3. Emmotlleu-ho i cogueu-ho durant vint minuts a 180 graus.

Per a la trufa

  • 200 g de xocolata negra
  • 200 ml de nata

Per a la decoració final

  • Xocolata fosa
  • Oli d’oliva extra verge
  • Cristalls de sal

Elaboració

  1. Foneu la xocolata i la nata en una olla al foc. Integreu bé els dos ingredients amb una espàtula i tot seguit emulsioneu-ho amb unes barnilles.
  2. Un cop aconseguida l'emulsió, poseu-la en una mànega pastissera i deixeu-la refredar a la nevera fins que agafi consistència.
  3. Passats els vint minuts de cocció del brownie, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar, perquè si no seria impossible de tallar.
  4. Talleu-lo a daus. En un plat pla, poseu-hi xocolata fosa a la base, a sobre els daus del brownie i per damunt la trufa. Ara només hi faltarà una mica d’oli d’oliva extra verge i uns cristalls de sal.

Bon profit!

stats