L'estiu al plat

Recepta d'Eugeni de Diego: risotto amb gambes, musclos i cloïsses

El cuiner explica com preparar a casa un arròs a l'estil italià

El cuiner Eugeni de Diego explica en el llibre Cocina como la mamma (Planeta Gastro) receptes que proposa cuinar a casa, com la que us expliquem tot seguit.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g d'arròs carnaroli
  • 1,2 l de fumet
  • 1 ceba blanca mitjana
  • 1 gra d'all
  • 80 ml de vi blanc
  • 50 g de mantega
  • 12 gambes de 30 g cada una
  • 12 musclos
  • 12 cloïsses
  • Oli d'oliva extra verge
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Netegeu els musclos, retireu-ne les barbes.
  2. Peleu les gambes i deixeu-los el cap. Reserveu-les.
  3. Talleu la ceba i l'all en daus petits.
  4. En una cassola amb oli d'oliva daureu les gambes, i després reserveu-les.
  5. A la mateixa cassola, coeu la ceba i l'all que acabeu de tallar i confiteu-los sense que agafin color. Afegiu-hi els musclos, les cloïsses i el vi blanc, i tapeu la cassola fins que estiguin cuits.
  6. Retireu els musclos i les cloïsses i evaporeu el líquid resultant de l'alcohol.
  7. Afegiu-hi l'arròs en sec i remeneu-lo.
  8. Afegiu-un una cullerada de fumet, que heu de procurar que estigui ben calent. Remeneu-ho i continueu afegint-hi fumet mentre ho aneu remenant sense parar.
  9. És important que l'arròs s'estigui coent durant aquest procés. Així que comproveu que es fa bé la cocció.
  10. Un cop l'arròs estigui cuit al dente, retireu-lo del foc i, fora de l'escalfor, poseu-hi la mantega, que escampareu per tota la cassola.
  11. El pas final serà repartir l'arròs en quatre plats. Acabeu-ho decorant amb les gambes que teníeu reservades i cuites, els musclos, sense les closques, i les cloïsses, que sí que les hi podeu posar amb closca. La recepta original italiana mana que el risotto amb productes del mar es faci sempre sense formatge, i d'aquí que només hi hàgim proposat la mantega.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!