Receptes 15/06/2018

Albert Adrià, Premio Nacional de gastronomia

El xef, germà de Ferran Adrià, té el grup de restaurants elBarri

Thaïs Gutiérrez
2 min
Albert Adrià

BarcelonaEl cuiner Albert Adrià, responsable del grup elBarri amb restaurants com ara el Tickets, l'Enigma, l'Hoja Santa, el Niño Viejo o el Pakta, ha sigut guardonat amb el Premio Nacional de gastronomia al millor cap de cuina. "Aquest premi em fa molta il·lusió. Encara que faci 34 anys que treballo als fogons, mai te'ls esperes de veritat, els guardons", ha dit el xef, germà petit de Ferran Adrià.

El xef ha volgut recordar els seus pares i el copropietari d'El Bulli, Juli Soler, "que ja no hi són", i ha reconegut que "gran part d'aquest premi és del Ferran", amb qui encara no ha pogut parlar però sap que està "contentíssim" amb la notícia.

Albert Adrià va començar a treballar al costat del seu germà, Ferran Adrià, a El Bulli quan només tenia 15 anys, animat pel seu pare, que creia que aquell adolescent sense ganes d'estudiar necessitava una feina. Així va entrar a formar part de l'equip d'El Bulli, que es va convertir en el millor restaurant del món. Al costat del seu germà hi va passar dues dècades i es va convertir en un soci clau d'aquella història d'èxit basada en la creença que per triomfar s'ha de picar molta pedra. "El Ferran em va ensenyar una de les coses més importants: que el secret de l’èxit és intentar fer feliç la gent. És el que feia ell a El Bulli; només es concentrava a fer feliços els comensals que venien cada dia", ha dit.

El 2008 Adrià va començar la seva carrera en solitari i va fundar l’Inopia, un bar de tapes que va derivar en un nou espai i un altre concepte, el Tickets, on també hi ha involucrats el seu germà Ferran i els germans Iglesias, propietaris del grup Rías de Galicia i que té una estrella Michelin. Aquest restaurant va ser l’embrió del grup elBarri, en què actualment també hi ha el Pakta, on s’hi fa cuina nikei i que té una estrella; l’Hoja Santa, també amb estrella, i el Niño Viejo, els dos de menjar mexicà; el Bodega 1900, que és un homenatge a les bodegues de tota la vida, i la joia de la corona, el restaurant Enigma, que proposa un recorregut gastronòmic de més de 3 hores i que enguany ha guanyat la seva primera estrella Michelin.

Aquests guardons, que atorguen la Real Academia de Gastronomía i la Cofradía de la Buena Mesa, reconeixen l'aportació de professionals de diferents sectors de la gastronomia i s'entregaran el pròxim 25 de juny en una gala al Museu Reina Sofia.

Adrià s'ha imposat aquest divendres als altres dos cuiners nominats: Diego Guerrero, responsable del DSTAgE, a Madrid, i Macarena de Castro, del restaurant Jardín d'Alcúdia, a Mallorca.

stats