TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com es fa la vichyssoise? La recepta del cuiner Ferran Adrià

El xef Ferran Adrià revela per als lectors del diari ARA les seves receptes preferides

Vichyssoise, del cuiner Ferran Adrià

Per a 6 persones

Ingredients

2 porros

240 ml de nata líquida

6 ous

100 g mantega

1 l de caldo de pollastre

1 ceba

200 g de patates

6 cullerades de crostonets

Pebre negre

Sal

Elaboració

Peleu i esqueixeu les patates.

Tot seguit escalfeu el caldo de pollastre [vegeu-ne la preparació a baix].

Mentre ho feu, peleu i talleu la ceba i el porro a la juliana.

En una olla amb mantega, ofegueu la ceba sense que agafi color. Afegiu-hi el porro i ofegueu el conjunt.

Afegiu-hi les patates esqueixades i el caldo de pollastre calent. Tapeu l’olla i coeu-ho durant 30 minuts.

Mentrestant, coueu els ous.

Tritureu la crema amb la batedora fins que aconseguiu una crema fina. Refredeu-la a la nevera. Un cop freda, afegiu-hi la nata i poseu-hi sal i pebre al gust.

Peleu els ous i mantingueu-los en aigua tèbia. Disposeu la vichyssoise als bols amb un ou al mig i serviu els crostonets a part.

Si voleu, podeu amanir la vichyssoise amb oli d’oliva verge extra.

Caldo de pollastre

Ingredients per a 2 litres

 

1,2 kg de carcanada de pollastre neta (3 carcanades)

130 g cebes

80 g de pastanagues

40 g d’api

5 l aigua

 

Elaboració

Peleu les pastanagues i les cebes. Talleu les cebes per la meitat.

Poseu les carcanades, les pastanagues, l’api i les cebes en una olla.

Afegiu-hi l’aigua. Poseu-la a bullir.

Un cop hagi arribat al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.

Deixeu-ho coure durant una hora i mitja.

Passeu-ho per un colador fi.