T. GILBERT / J. CASTELLANO / M. MOLINÉ
MOLINS DE REI

Bombons xocowhats

Bombons xocowhats Zoom

A Molins de Rei, a la xocolateria Xocopunt, Mariona Bernis elabora mil i una peces amb xocolata que atreuen petits i grans. A Girona, des de l’octubre del 2016, Bernis també hi té un Xocopunt, on ven les creacions fetes a l’obrador de Molins de Rei. Entre la biografia de la xocolatera, cal destacar el fet que abans de dedicar-se a l’ofici actual era arquitecta. La xocolata és el nou maó dels seus 'edificis'.

Ingredients per a 35 bombons amb el missatge “tranquil·litat i bons aliments”


400 g xocolata negra de 64% de cacau
150 g xocolata blanca
20 g de xocolata negra (per enganxar les lletres als bombons quadrats)
'Transfers' per a xocolata amb lletres i dibuixos (amb missatges segons el gust)

Preparació

En un bol, col·loqueu la xocolata negra, i després foneu-la o bé al bany maria o bé al microones.

Un cop fosa, aboqueu-la al marbre de la cuina, prèviament net. Heu de temperar-la, és a dir, heu d’aconseguir, tot movent-la amb una espàtula d’una banda a l’altra, que adquireixi una temperatura de 29ºC o 30ºC, que podreu comprovar amb un termòmetre de cuina o bé quan, tocant-la amb els dits, la noteu freda.

Foneu també la xocolata blanca. En aquest cas s’ha de temperar a 28ºC.

Col·loqueu la xocolata negra en una màniga pastissera i ompliu un motlle de quadrats, de 2,5 cm cada un. Cada quadrat serà una lletra. Sacsegeu el motlle un cop l’heu complert de xocolata, perquè no hi hagi bombolles.

Tot seguit, col·loqueu el motlle ple de xocolata dins del congelador durant 10 minuts. Passat aquest temps, desemmotlleu-los.

Col·loqueu un foli amb rodones de 2,5 cm de diàmetre, i a sobre els 'transfers' amb les lletres que escriureu. La rodona de baix fa la funció de plantilla, perquè l’ompliu de xocolata amb exactitud.

Amb una mànega pastissera, aneu omplint cada rodona de lletres i dibuixos, els que hàgiu triat. En aquest cas, el missatge dels bombons dirà “tranquil·litat i bons aliments”.

Un cop fet, fiqueu-ho dins del congelador perquè la xocolata es refredi. Després, amb una mica de xocolata fosa, col·locada en una mànega pastissera, poseu gotes damunt dels bombons quadrats i aneu enganxant les rodones blanques.

Quan tingueu escrit el vostre missatge, podeu disposar cada bombó en un motlle de paper i després en una capsa, un a un, perquè el missatge es pugui llegir d’esquerra a dreta.

Bon profit.