Arriba la trobada dels carnívors: cuiners experts posaran la carn a la graella a Barcelona
El Meat & Fire s'estrena aquest any al Moll de la Fusta amb estrelles de la brasa internacionals i xefs locals
BarcelonaS'estrena aquest any, però és un esdeveniment amb voluntat de perdurar. El 2, 3 i 4 de juny el Moll de la Fusta de Barcelona acollirà el Meat & Fire, una trobada dels millors experts en carn internacionals i locals. Han buscat que hi hagi diversitat de tècniques (foc, brasa, graella, fumats...), de carns (vedella, porc, xai, gallina...) i de cultures gastronòmiques. Des de tacos mexicans al wagyu japonès. Des dels parrilleros argentins als experts en la cultura carnívora basca. Hi haurà carn que es començarà a rostir ben a poc a poc la nit abans perquè la puguin degustar ben melosa els assistents l'endemà.
A banda dels millors cuiners de foc (al final de la notícia podeu consultar-ne la llista completa), el festival compta amb aliats com Josper, Estrella Damm i Vilaviniteca. Els organitzadors afirmen que venen "a jugar amb el foc, invocar el més primitiu de la cuina, a celebrar l’evolució i el més ancestral al voltant d’aquest element". Durant la presentació, a més, van voler destacar que era un festival gamberro, informal, amb els més grans experts en aquest àmbit, però pensat per acostar-los al gran públic: "Sense extravagàncies. Sense ornaments".
Preus i 'meatcoins'
Per entrar-hi s'haurà de comprar una entrada general, que per un dia val 15 euros, per dos 25 i per tres dies 30. Un cop a dins, us haureu d'abastir de meatcoins, que després es podran bescanviar per la teca. També es pot adquirir el pack foodie, que inclou 12 meatcoins i l'entrada de 3 dies, per 50 euros. La mainada de menys de 14 anys paga una entrada de 2 euros. La trobada coincidirà a la capital catalana amb dos esdeveniments que també tenen un gran impacte a la ciutat: el Primavera Sound i el Gran Premi de Fórmula 1. Els organitzadors esperen que es generin sinergies.
Llista completa de participants
- Guillermo Naistat – The Butcher Society - Barcelona
- Roberto Ruiz - HIKA Txakolindegia – Guipúscoa, Euskadi
- Gastón Riveira – La Cabrera – Argentina
- Àngel Puigselloses – Coca del Mossèn – Barcelona
- Stephane Balluet – Le Divil – Perpinyà
- Alfonso García – Casa Alfonso – Barcelona
- Víctor Camargo – Salmón Guru – Madrid
- Rafa Zafra (Willen Bonneu) – Rural – Madrid
- Hideki Matsuhisa – IKOYA izakaya – Barcelona
- Pablo Colmenares – New York Burger – Madrid
- Pere Morales (Carles Duval) – INFERNO – Barcelona
- Joan Bagur – OAXACA Cuina Mexicana – Barcelona
- Miguel Caño – Nublo – La Rioja
- Germán Sitz – La Carnicería – Argentina
- Michael Belperio i Fernando Churras – Trattoria dall'Oste – Itàlia
- Joxi Jauregui – Maskarada – Navarra
- Aarón Mizrahi – MIZRAHI Meats Asador – Mèxic
- Luís Gaspar – Sala de Corte – Portugal
- Manu Yebras – Chicken and Fish – Barcelona
- Javier Brichetto – Piantao – Madrid
- Teto Bargueño – Zurito – Madrid
- Mikel Lz. de Viñaspre – SAGARDI Cocineros Vascos – Barcelona
- Davide, Manuel i Pasquale Peca – KM 431 Assaggeria – Itàlia
- Cristina Pérez – PORK Boig per tu! – Barcelona
- Pasquale Maravita – La Baita – Itàlia
- Gregorio Tolosa – Bidea 2 – Navarra