Mengem 03/04/2016

Terrina de calçot amb mató

1 min

El Monvínic és un restaurant que aposta pels aliments de km 0 i ecològics, i és una referència al país pel seu celler, amb més de 3.000 vins de tot el món. El cuiner Guillem Oliva i el cap de cuina Hèctor Barbero broden una cuina de temporada que els sommeliers mariden amb els millors vins.

Per a quatre persones

20 unitats de calçots

100 grams de mató

Herbes aromàtiques

1 llimona

100 cL d’aigua amb gas

80 g de farina

Talleu les parts verdes dels calçots i reserveu-les.

Peleu i netegeu de fang els calçots. Marqueu-los a la planxa.

Poseu-los en un motlle rectangular que prèviament haureu folrat amb paper film. Tapeu-los també amb paper film i fiqueu el motlle al forn durant 30 minuts a 180 graus.

Mentrestant, farciu les puntes verdes dels calçots amb una mànega de pastissera, que us podeu fer a casa amb una bossa de plàstic.

El farciment serà de mató, al qual haureu posat herbes aromàtiques i suc de llimona. Amb la mànega tindreu prou precisió per farcir aquestes parts verdes dels calçots.

Quan ho hàgiu fet, arrebosseu-les amb una barreja de farina i aigua amb gas i fregiu-les en una paella amb oli, volta i volta.

Finalment, desemmotlleu els calçots que eren al forn i talleu-los a trossos. Col·loqueu-ne una porció (que serà com una lasanya de calçots) al mig del plat i, a sobre, les puntes verdes farcides i fregides.

Ja estarà a punt per menjar. Bon profit!

stats