Terrina de calçot amb mató
El Monvínic és un restaurant que aposta pels aliments de km 0 i ecològics, i és una referència al país pel seu celler, amb més de 3.000 vins de tot el món. El cuiner Guillem Oliva i el cap de cuina Hèctor Barbero broden una cuina de temporada que els sommeliers mariden amb els millors vins.
Per a quatre persones
20 unitats de calçots
100 grams de mató
Herbes aromàtiques
1 llimona
100 cL d’aigua amb gas
80 g de farina
Talleu les parts verdes dels calçots i reserveu-les.
Peleu i netegeu de fang els calçots. Marqueu-los a la planxa.
Poseu-los en un motlle rectangular que prèviament haureu folrat amb paper film. Tapeu-los també amb paper film i fiqueu el motlle al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Mentrestant, farciu les puntes verdes dels calçots amb una mànega de pastissera, que us podeu fer a casa amb una bossa de plàstic.
El farciment serà de mató, al qual haureu posat herbes aromàtiques i suc de llimona. Amb la mànega tindreu prou precisió per farcir aquestes parts verdes dels calçots.
Quan ho hàgiu fet, arrebosseu-les amb una barreja de farina i aigua amb gas i fregiu-les en una paella amb oli, volta i volta.
Finalment, desemmotlleu els calçots que eren al forn i talleu-los a trossos. Col·loqueu-ne una porció (que serà com una lasanya de calçots) al mig del plat i, a sobre, les puntes verdes farcides i fregides.
Ja estarà a punt per menjar. Bon profit!