La recepta amb pèsols congelats que recomana el cuiner José Andrés

El xef establert als EUA proposa menjar-ne en sopa, ja sigui freda o calenta

La recepta amb pèsols congelats que recomana el cuiner Jose Andrés
Trinitat Gilbert Martínez
09/01/2020
2 min

El cuiner Jose Andrés proposa dignificar els pèsols congelats, perquè “mantenen la seva qualitat fins i tot en el clima més fred”, afirma. Malgrat que en el seu últim llibre, “Verduras sin límite” (Planeta Gastro), aposta per menjar verdures fresques, de temporada i fins i tot plantar-ne si es pot a casa, opina que els pèsols sí que aguanten bé la qualitat en la congelació.

La sopa de pèsols congelats que difon el cuiner Jose Andrés es pot menjar freda o calenta

Per això, proposa cuinar-los per preparar-ne una sopa.

Sopa de pèsols congelats per menjar-la ben freda i amb nata (o calenta)

Ingredients per a 4 persones

480 ml d'aigua

Sal

1 bossa de 370 g de pèsols petits congelats

1 culleradeta de vinagre de xerès

1 culleradeta de nata fresca

1 culleradeta de llavors de gira-sol torrades o bé festucs

Oli d’oliva verge extra

Fulles de menta

PREPARACIÓ

Aboqueu l’aigua en una cassola petita. Afegiu-hi un pessic de sal i porteu-la a ebullició.

Poseu els pèsols i el vinagre de xerès en un recipient per batre i, amb molt de compte, afegiu-hi l'aigua bullent.

Bateu-ho tot fins que quedi una textura ben fina.

Passeu la sopa per un colador fi (podríeu saltar-vos aquest pas, però si ho feu el resultat no será una sopa extrasuau).

Deixeu que es refredi a temperatura ambient, i després fiqueu-la a la nevera fins que estigui ben freda.

Removeu-la i aboqueu-la en quatre bols gelats.

Acompanyeu-la amb una cullerada de nata fresca i llavors de gira-sol en cada un. Tireu-hi un raig d’oli d’oliva i una fulla de menta.

Si la voleu prendre calenta, no la introduïu a la nevera. Serviu-la després d’haver-la bullit.

El cuiner José Andrés també proposa prendre-la calenta, sense haver-la de passar per la nevera ni tampoc haver-la de servir en bols freds.

Una altra opció, si no sou vegetarians o vegans, és afegir-hi pernil, perquè la dolçor dels pèsols combina amb el greix salat del porc.

Altres receptes per fer a casa amb pèsols

stats