La recepta amb pèsols congelats que recomana el cuiner José Andrés
El xef establert als EUA proposa menjar-ne en sopa, ja sigui freda o calenta
El cuiner Jose Andrés proposa dignificar els pèsols congelats, perquè “mantenen la seva qualitat fins i tot en el clima més fred”, afirma. Malgrat que en el seu últim llibre, “Verduras sin límite” (Planeta Gastro), aposta per menjar verdures fresques, de temporada i fins i tot plantar-ne si es pot a casa, opina que els pèsols sí que aguanten bé la qualitat en la congelació.
Per això, proposa cuinar-los per preparar-ne una sopa.
Sopa de pèsols congelats per menjar-la ben freda i amb nata (o calenta)
Ingredients per a 4 persones
480 ml d'aigua
Sal
1 bossa de 370 g de pèsols petits congelats
1 culleradeta de vinagre de xerès
1 culleradeta de nata fresca
1 culleradeta de llavors de gira-sol torrades o bé festucs
Oli d’oliva verge extra
Fulles de menta
PREPARACIÓ
Aboqueu l’aigua en una cassola petita. Afegiu-hi un pessic de sal i porteu-la a ebullició.
Poseu els pèsols i el vinagre de xerès en un recipient per batre i, amb molt de compte, afegiu-hi l'aigua bullent.
Bateu-ho tot fins que quedi una textura ben fina.
Passeu la sopa per un colador fi (podríeu saltar-vos aquest pas, però si ho feu el resultat no será una sopa extrasuau).
Deixeu que es refredi a temperatura ambient, i després fiqueu-la a la nevera fins que estigui ben freda.
Removeu-la i aboqueu-la en quatre bols gelats.
Acompanyeu-la amb una cullerada de nata fresca i llavors de gira-sol en cada un. Tireu-hi un raig d’oli d’oliva i una fulla de menta.
Si la voleu prendre calenta, no la introduïu a la nevera. Serviu-la després d’haver-la bullit.
El cuiner José Andrés també proposa prendre-la calenta, sense haver-la de passar per la nevera ni tampoc haver-la de servir en bols freds.
Una altra opció, si no sou vegetarians o vegans, és afegir-hi pernil, perquè la dolçor dels pèsols combina amb el greix salat del porc.