Mengem 30/10/2019

Neix 'Apart', la revista que parla sobre el futur de la gastronomia

Ferran Adrià és el director convidat del primer número, que ofereix continguts en realitat virtual

Laura Saula
2 min
El nou mitjà de comunicació vol esdevenir un referent en l’ús de les noves tecnologies.

BarcelonaL'equip de la revista Cuina i de la cooperativa Som* acaba de llançar el primer número de la revista Apart, que neix per parlar sobre el futur de la gastronomia i que vol convertir-se en un referent en l’ús de les noves tecnologies.

Aquest primer número, que tindrà una periodicitat anual i es publicarà en català, castellà i anglès, té com a director convidat el xef Ferran Adrià. Seguint les instruccions del creador d'El Bulli Foundation, durant dos anys tot l'equip ha viatjat als sis països que estan contribuint a canviar la cuina al món: el Brasil, l'Argentina, el Marroc, Dinamarca, Grècia i el Japó.

Tal com apunta Adrià en l’editorial de la revista, les cuines d'aquests països inspiren el futur perquè no es basen en els orígens de l’alta cuina francesa, sinó que aposten per descobrir nous ingredients, noves tècniques, i tenen la capacitat de crear i consolidar noves metes culinàries, sovint inspirades en tradicions i productes locals.

Gràcies a l’ús de la realitat virtual l’espectador es troba dins de les sis cuines que inspiren el futur de la gastronomia.

Aposta per la realitat virtual

Apart també neix com el primer mitjà de comunicació d'Europa que incorpora la realitat virtual en els seus continguts. “Un mitjà que trenca les fronteres entre el paper i la pantalla. Som una revista, però també som una web. I els vídeos en realitat virtual no són més que una eina periodística per explicar-vos històries”, comentava Josep Sucarrats, director de Cuina i Apart, durant la presentació de la revista.

Gràcies a l’ús d’aquesta nova tecnologia, l’espectador es troba dins de les sis cuines que inspiren el futur de la gastronomia i experimenta què se sent al costat de xefs de rellevància mundial, com ara René Redzepi, Yoshihiro Narisawa i Najat Kaanache, passejant pel mercat de Ver-o-Peso, de l'Amazònia, o coent un asado en plena Pampa, a l’Argentina.

stats