TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Un arròs amb pèsols i carxofes, segons la recepta del cuiner Damià Rafecas

El xef del restaurant Vicus, de Pals, proposa cuinar la recepta amb productes de temporada

Un arròs de confinament segons la recepta del cuiner Damià Rafecas Zoom

El cuiner del restaurant Vicus de Pals, Damià Rafecas, explica com preparar a casa un arròs a partir d'una recepta trufada de productes de temporada, com ara pèsols i carxofes.

Arròs de verdures de primavera

Per a 2 persones

160 g arròs (de la varietat carnaroli)

1 carxofa

40 g de pèsols

10 g de tòfona

20 g de ceps

Sal i pebre

Per al brou de carn

1 porro

2 cebes tendres

2 pastanagues

1 branca d'api

1 fulla de llorer

1 clau

1 carcassa de pollastre

1 tros de sagí

1 peu de porc

4 ossos de vedella

5 l aigua

Per al sofregit

2 cebes tendres

4 alls tendres

2 dents d'all

1 pebrot verd

2 tomàquets confitats

 Elaboració

Per començar, bulliu tots els ingredients per fer el brou durant 20 minuts. Passat aquest temps, retireu-lo del foc i reserveu-lo.

Mentrestant talleu les verdures per fer el sofregit a la brunoise (és a dir: a tires fines).

Un cop fet, poseu un rajolí d'oli verge extra en una paella i afegiu-hi l’all i seguidament la ceba perquè s'hi sofregeixin.

Tot seguit, poseu-hi el pebrot verd i els alls tendres.

Quan estigui tot ben cuit, poseu-hi el tomàquet.

I quan també estigui cuinat el tomàquet serà el moment de posar-hi l'arròs.

Juntament amb l'arròs, poseu-hi a poc a poc el brou, calent, que cobreixi tots els ingredients.

Després serà el moment de les carxofes, que les hi posareu tallades a quarts.

Deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts seguits.

Passat aquest temps, poseu-hi els pèsols, crus. 

Rectifiqueu-ho de sal i pebre, i afegiu-hi els ceps. 

Quan tot estigui cuit, aproximadament 6 o 7 minuts després d'haver-hi posat els pèsols i els ceps, deixeu-ho reposar.

Si voleu, podeu afegir-hi tòfona ratllada al vostre gust.