T.GILBERT / A.OM / J.CASTELLANO
Barcelona

Espaguetis verds de carbassó amb tres pestos

La dietista i nutricionista Martina Ferrer dirigeix el blog Martinaturalbienestar i alhora col·labora amb la revista digital d’alimentació Etselquemenges. Ens proposa uns espaguetis verds, fets amb carbassons, per menjar-ne amb tres pestos diferents i alhora gustosos.

Ingredients per a 4 persones

Per als carbassons:

2 carbassons

Si són ecològics, conserveu-ne la pell. Peleu-los en forma de fideus o d’espaguetis amb l’ajut d’un ‘spirali’. Escolliu-ne el tall que més us agradi (més fins, més gruixuts o tallarines)

Per als pestos

1. Pesto vegà

Per a 4 persones:

1 alvocat madur

2 grapats de festucs pelats

2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca

Suc de llimona, sal marina

Oli d’oliva verge extra

1 o 2 grans d’all aixafats i pelats

1 cullerada gran de llevat nutricional o de cervesa

Una mica d’aigua mineral per ajustar la textura

Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.

2. Pesto ‘rosso’

Per a 4 persones:

4 tomàquets deshidratats remullats

2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca

1 o 2 grans d’all

2 o 4 cullerades grans de parmesà ratllat

3 o 5 cullerades grans d’ametlla Marcona a granet

Oli d’oliva verge extra

Una mica d’aigua mineral, si és necessari

Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.

3. Pesto de ruca i nous del Brasil

Per a 4 persones

2 grapats d’espinacs frescos

2 grapats de nous del Brasil tallades per la meitat

2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca

1 o 2 grans d’all

2 o 4 cullerades grans de parmesà ratllat

Oli d’oliva verge extra verge

Aigua, si és necessari

Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.

Finalment, poseu els tres pestos sobre els espaguetis verds de carbassó, i bon profit!