Gastronomia

Així serà la gala de les estrelles Michelin a Barcelona (i tot el que passarà abans)

El dia 28 de novembre la ciutat acollirà l'esdeveniment que anuncia les noves estrelles per al 2024

2 min
Foto de família de la presentació de la Gala de les Estrelles Michelin.

BarcelonaEl 28 de novembre Barcelona acollirà per primer cop la gala de les Estrelles Michelin. En paraules del cuiner Jordi Cruz, serà quan "el cangueli que tens al restaurant quan et ve un inspector es traspassarà a tota la ciutat". Avui, en una roda de premsa al Mercat de Sants, s’han desvelat algunes de les incògnites que hi havia i quina participació hi tindrà la ciutat, que volen que sigui molta, prèvia i posterior a l’esdeveniment.

De fet, la primera activitat serà aquest divendres mateix al Mercat de Mercats, a la plaça de Catalunya, en què els germans Torres oferiran un showcooking al qual els ciutadans es poden apuntar o que podran seguir per streaming. Serà el primer, perquè n'hi haurà més de repartits entre els mercats de Barcelona en el cicle El teu mercat té una estrella.

Una altra pota important de l’aterratge de la gala de la prestigiosa guia francesa és la campanya BCN ADN Excel·lència, en la qual, en el que serà una mena de cadena de recomanacions, tothom podrà participar proposant una persona que suma talent a la ciutat, vingui de l’àmbit que vingui. Entre els participants, se sortejaran àpats i una entrada doble a la gala. Aquesta iniciativa s'acompanyarà d'una forta campanya publicitària per aplegar com més gent millor.

Com serà la gala

La gala tindrà lloc a l’Auditori del Fòrum. Serà més d’hora que altres anys, a les 19 h, i la presentarà Andreu Buenafuente. Després hi haurà un sopar de gala fet pel bo i millor dels cuiners de la ciutat, la majoria presents a l’acte d'avui: Jordi Cruz, Sergio Torres, Javier Torres, Paolo Casagrande, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañans, Raül Balam, David Andrés, Albert Adrià, Albert Raurich i Hideki Matsuhisa. 13 estrelles Michelin i 12 xefs. Els responsables de la guia han explicat els criteris de la tria, que no ha inclòs cap dona. Les cuineres sí que seran presents en la resta d’activitats previstes.

Segons el cuiner Sergio Torres, "la gala obrirà la porta a tot de coses que passaran després a la ciutat". Paolo Casagrande ho ha reforçat afirmant que "no és un dia, és una gala que marca un abans i un després". Javier Torres hi ha volgut afegir que aprofitant que la ciutat acull la gala "tant de bo caiguin més estrelles a Barcelona i Catalunya". Cal tenir present que el turisme gasta un total del 50% del seu pressupost en gastronomia. I que els amants de la gastronomia gasten un 24% més que la resta.

Abans d’arribar al dia 28, però, el dia 13 hi haurà a la Pedrera un acte per celebrar el món del vi, amb els millors experts de casa nostra, com Ferran Centelles o Sara Pérez. El tema del debat serà El vi és gastronomia.

stats