Robatoris a cellers

Detenen una extreballadora per tirar 60.000 litres de vi negre del celler Cepa 21

La presumpta assaltant va ser detinguda dijous, i tant ella com la seva parella estan en llibertat amb càrrecs

2 min
Imatge de les càmeres del celler, que van enregistrar el moment en què es buidaven els 60.000 litres de vi

Una extreballadora del celler Cepa 21 (DO Ribera del Duero), acomiadada tres dies abans i que coneixia perfectament com funcionava l’alarma i fins i tot tenia les claus de la porta, ha estat detinguda com a presumpta autora del robatori a l'establiment. “Hi havia treballat durant un any, i l’havíem acomiadat perquè després de Nadal sempre baixa molt la feina, i ajustem la plantilla”, explica José Moro, el propietari del celler, que argumenta que no per això “s’han de buidar 60.000 litres de vi negre, que van anar a parar al clavegueram, i d’aquí a l’Atlàntic, que és on desemboca el riu Duero”.

Dijous l’extreballadora i la seva parella van ser detinguts, però van quedar en llibertat amb càrrecs. “Quan hi hagi el judici, es declararà insolvent perquè és impossible pagar el que suposen 60.000 litres dels vins negres de més prestigi del nostre celler”, continua explicant José Moro, que confessa que està content per la notícia de la detenció i també trist. “Tinc ganes de girar full d’aquesta història, oblidar-la, que hagi passat tot”, diu, malgrat que reconeix que, des del sabotatge, les vendes de vi han augmentat i ha rebut moltes mostres de solidaritat per part de la societat.

Imatges de la càmara de seguretat del celler Cepa 21.

Tal com va dir José Moro quan hi va haver l'assalt, "l'assegurança del celler no cobreix el valor que hauria tingut el vi al mercat". Aquest és un dels grans debats amb les assegurances dels cellers, que cobreixen el valor del vi immobilitzat, però "el preu del vi al celler", no a la botiga. Per acabar, l'assalt va tenir encara un tomb rocambolesc, relacionat amb la mateixa nit del sabotatge: José Moro dormia aquella nit al celler. "Ho faig sovint, sobretot quan l'endemà tinc visites d'enoturisme, a les quals mostrem el celler i els donem dinar allà mateix". Així doncs, José Moro dormia a 300 metres d’on tenia lloc el sabotatge. “No vaig sentir res perquè els murs són amples; dormia profundament”.

stats