Vins

Empar Moliner és la millor comunicadora del món del vi

L'Associació Catalana de Sommeliers entrega els premis del sector en un sopar el primer dia de la Barcelona Wine Week

BarcelonaL'Associació Catalana de Sommeliers no només organitza el concurs al millor sommelier de Catalunya, sinó que també reconeix la tasca d'altres persones del sector. En el mateix sopar on es va anunciar qui havia guanyat el concurs, es va fer entrega d'aquests guardons, unes plaques amb uns mosaics elaborats pels usuaris amb discapacitat intel·lectual de la Fundació TEAS.

El premi a la millor comunicadora va recaure en Empar Moliner, que publica setmanalment un article de recomanació de vins al Mengem, el portal gastronòmic del Diari ARA. La sèrie La tria de l'Empar també va ser reconeguda recentment per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició amb el premi Nèstor Luján. A més, Moliner té un programa a Catalunya Ràdio dedicat al vi que es diu Tast vertical.

Cargando
No hay anuncios

Ferran Centelles, sommelier del Bulli entre l'any 2000 i el 2011 i responsable dels llibres de vins de la col·lecció Sàpiens del vi, va ser el responsable de l'entrega dels guardons. De Moliner, Centelles afirmava que "se li ha de fer un monument per la seva comunicació directa i que arriba a tothom". A banda de destacar que és la millor ambaixadora del vi català. "Tots els sommeliers, cellers, botigues, li hem d'estar agraïts, perquè gràcies a ella es beu millor vi català", deia Centelles.

El premi a la millor sala de restaurant és per al millor restaurant del món: el Disfrutar. El cuiner Oriol Castro, un dels tres artífexs del restaurant, va recollir el premi al costat del cap de sala, Vicente Lara. Lara treballa al restaurant des del primer dia que va obrir. Del Disfrutar, Centelles va destacar el “celler envejable" que tenen i la seva labor, en què "a més de tenir les millors referències, fan arqueologia del vi per aconseguir algunes anyades antigues i mítiques. El seu maridatge és una sorpresa constant i emocionant, on el vi dialoga amb la cuina tecnoemocional més avantguardista".

Cargando
No hay anuncios

Enoturisme i inclusió

El premi al millor celler amb oferta enoturística va ser per a Oller del Mas, a Manresa, que combina el celler en una finca privilegiada amb unes cabanes a peu de vinya, el restaurant Bages 964 i una pila d'activitats culturals i esportives. El premi a millor iniciativa solidària va ser per al projecte de Can Calopa, on elaboren "uns vins d'una qualitat indiscutible", segons Centelles, amb l'objectiu d'integrar socialment persones amb diversitat funcional.

Cargando
No hay anuncios

Al sopar es van repartir dos premis individuals més. El premi a la trajectòria, per Ignasi Pinedo, que deixa el sector després d'una llarga carrera. Pinedo ha estat treballant al costat de l'enòleg Raül Bobet des del vessant comercial i ha estat un gran "comunicador de la cultura del vi a consumidors de tota mena", segons Centelles.

Finalment, l'Associació Catalana de Sommeliers va incloure un soci d'honor. És el cas de Pedro Ballesteros, que va ser el primer espanyol a obtenir la distinció de Master of Wine l'any 2010. Ballesteros forma part d'una pila de col·lectius del món del vi, presideix diversos tastos internacionals i té una obra prolífica en premsa escrita.