Enoturisme
Vins i caves 11/04/2023

Concerts entre vinyes: 6 plans que mariden vi i música en directe

El festival Ressons Penedès se celebrarà el 28, 29 i 30 d'abril en entorns privilegiats

4 min
Una imatge de les vinyes de Can Ràfols dels Caus.

Arriba el bon temps hi ha ganes d'aire lliure, música i una bona copa de vi ben fresc per començar a recuperar sensacions amb vista a l'estiu. Si busque això, el vostre festival és el Ressons Penedès, organitzat pel Cruïlla. És possible que no n'hàgiu sentit a parlar perquè s'estrena aquest any. Se celebrarà el 28, 29 i 30 d'abril en diversos racons penedesencs. Us en fem cinc cèntims i us proposem 6 plans que combinen música i enoturisme. Hi ha 38 artistes al cartell. És un festival descentralitzat: no hi ha un sol escenari, n'hi ha una pila, i això només s'ha pogut fer amb la complicitat dels cellers que obren les portes i acullen la música "a casa". Són paratges idíl·lics als quals tindreu accés amb "l'excusa" del concert. Ve de gust estar entre vinyes, oi? Podeu comprar les entrades dels concerts en aquest enllaç.

La segona característica és que no hi ha un abonament per a tots els dies del festival, sinó que és un vestit a mida. Per això el descriuen com un festival diferent. Hi ha molts concerts de petit i mitjà format, a preus molt competitius, i només compres les entrades per a aquells on vols anar. La tercera és que hi ha una pila d'activitats gastronòmiques relacionades amb el festival. Si vas a veure Roger Mas, David Carabén o Judit Neddermann en entorns privilegiats com són els cellers, potser té sentit fer-hi una visita i un tast, no trobeu?

1.
David Carabén i Oriol Rossell

29 d'abril. Visita a les 11 h i concert a les 12 h

Imatge d'Oriol Rossell.

Començaríeu descobrint els "racons de la família" Rossell, com ells ho han descrit. Una visita que han preparat especialment per a l'ocasió. Podeu conèixer la finca Cal Cassanyes, on neixen els vins i caves Oriol Rossell. Us rebran amb una copa de cava (que us podreu endur de record) i amb la copa a la mà us mostraran la casa pairal del 1638, les vinyes i el celler modernista. També podreu veure les caves on guarden el gran reserva. Durarà uns 40 minuts. Val 18 euros (8 els infants). Podeu reservar la visita aquí. I després, preparats per deixar-vos endur per l'ordre i l'aventura de David Carabén, a les 12 h. On: Sant Marçal.

2.
Clara Peya i MontRubí

29 d'abril. Concert a les 18 h i sopar a les 20 h

El celler MontRubí

En aquest cas es comença pel concert de Clara Peya, que és a les 18 h. Quan la seva música us hagi transportat a un lloc millor, començarà l'experiència gastronòmica. El que proposa el celler és un maridatge de menjar amb les seves millors anyades de vins. Per no quedar-vos sense lloc, podeu fer la reserva aquí. Primer de tot us faran una visita al celler i als edificis que són patrimoni històric: el Xalet de MontRubí de l'any 1902 i la Casa Gran, del 1771. A continuació vindrà la teca i el beure. Està previst que tot plegat duri fins a les 23.30. El preu és de 90 euros. On: L'Avellà.

3.
Roger Mas i Codorníu

El concert és el 29 d’abril a les 20.30 h. Les caves es poden visitar els tres dies del festival

Codorníu.

Si sou dels afortunats que assistireu al concert de Roger Mas, podeu combinar-lo amb la visita a Codorníu. Si no, el celler estarà disponible per fer tours qualsevol dels tres dies que dura el festival. L'entrada, que val 22 euros per als adults, inclou la visita guiada amb la passejada modernista per veure l'obra de Puig i Cadafalch, el descens a les caves i el recorregut amb tren, així com la degustació dels caves de gamma alta (als menors de 18 anys se'ls serveix most). Podeu reservar la visita aquí. A més, de dimarts a diumenge hi ha obert l'espai gastronòmic Els Jardins de Codorníu, gestionat per Cal Blay. On: Sant Sadurní d'Anoia.

4.
Soleá Morente, Pol Batlle amb Rita Payés i la família Torres

 29 d'abril, 19 h, Soleá Morente. Pol Batlle amb Rita Payés, el 30, 18 h. I dues activitats més

Família Torres.

La família Torres no només acollirà dos concerts, sinó que també crearà l'espai Village especialment per al festival situat al Mas la Plana. Hi haurà lògicament els seus vins, que es podran gaudir abans i després dels concerts, i food trucks (hi trobareu formatges, creps, hamburgueses i empanades). A banda, hi estarà punxant el DJ Delapierre fins a mitjanit perquè no s'acabi la festa. El Village obrirà a les 16 h tant el dia 29 com el 30 i és un espai de lliure accés. En trobareu més informació aquí. A més d'aquesta proposta més informal, la família Torres ha preparat una altra experiència enogastronòmica a peu de vinya: el Menú Ressons al seu restaurant Cal Celleret, amb els plats elaborats pel xef Sergi Millet. Dissabte serà un sopar i diumenge un dinar. Podeu fer les reserves aquí. El preu és de 60 euros. On: Pacs del Penedès.

5.
Marc Parrot i Albet i Noya

29 d’abril a les 12 h el concert. Visita al celler i tast abans del concert. I concert-vermut durant el concert

Albet i Noya

Per descobrir els vins ecològics del celler Albet i Noya el millor és fer-ho des de la seva vinya. Proposen fer-hi una visita abans del concert de Marc Parrot. A banda del celler modernista, es va a la mateixa vinya a tastar tres propostes de l'elaborador. Després es torna a l'espai on es pot fer l'aperitiu amb vins a copes i productes locals i ecològics. El winebar estarà obert durant la resta del concert perquè pugueu fer un bon vermut musical. La visita, que inclou el concert, val 30 euros i hi ha dos torns, a les 10 h i a les 11 h, i es pot reservar aquí. Si es vol, es pot comprar l'entrada del concert sense la visita. On: Sant Pau d'Ordal.

6.
Judit Neddermann i Can Ràfols dels Caus

30 d'abril a les 19 h el concert. Visita just abans del concert, a les 18 h

Can Ràfols del Cau.

Una hora abans del concert de Judit Neddermann el personal de Can Ràfols dels Caus oferirà una visita per la masia fortificada del segle XVII i podreu endinsar-vos al celler integrat dins la roca del massís del Garraf. Us explicaran la història del celler, la filosofia de Carlos Esteva i, esclar, es podran tastar els seus vins. La visita val 15 euros i es pot reservar aquí. Un cop acabada, quedareu en mans de la Judit Neddermann i la seva captivadora veu. On: Avinyonet del Penedès.

stats