Trinitat Gilbert

Què en saps de l'oli d'oliva? Les 6 informacions més rellevants sobre aquest greix saludable

Un dels aliments més nostrats de l'alimentació mediterrània encara és desconegut a la cuina i des del punt de vista nutricional

Què saps sobre l'oli d'oliva? Zoom

1.

Els productors d'oli d'oliva en reivindiquen un bon ús. Asseguren que la població encara el desconeix i que es fan males pràctiques, com ara deixar-lo fumejar a la paella abans de coure-hi els aliments. Com s'ha de fer servir a la cuina?

2.

 L'oli d'oliva és un greix, sí, però saludable. Per això és un dels aliments imprescindibles en l'alimentació diària.

3.

Els productors de Catalunya asseguren que l'oli d'oliva passa per ferris controls, concretament fins a quatre controls de qualitat. Quins són?

4.

 L'oli de primera premsada és el més prestigiós entre els olis verge extra. Què és exactament i a què fa referència?

5.

 Hi ha cuiners que han reinventat la fórmula del pa amb tomàquet i oli d'oliva. Com ho han fet i quina és la recepta més trencadora?

6.

Les setrilleres van desaparèixer de les taules dels restaurants. Una normativa les va prohibir per optar per les monodosis.