La teva 'foodie' de capçalera

Vint llocs on anar a sopar un dilluns a Barcelona

Fem una llista de restaurants que obren el primer dia de la setmana perquè en tingueu per triar i remenar

3 min
Un grup d'amics comparteixen les postres a El Bar del Pla.

Vivim accelerats (la majoria de nosaltres) i hi ha persones que tenen una agenda de ministre. Aquest article és per a aquells que malden per trobar una data de consens per fer un sopar, i es troben que quan per fi s’obre una finestra d’oportunitat resulta que cau en dilluns. De llocs bons que obrin dilluns al vespre n’hi ha més dels que ens pensem, però no sempre hi caiem. Eus aquí una llisteta amb vocació de servei públic.

Comencem per la Viblioteca, a Gràcia. Temple dels formatges i el vi. Un lloc agradable per a parelles o grups de quatre persones màxim. Cuina senzilla i per compartir. Si de compartir va la cosa, hi ha dues cases de platets que també us resoldran la situació (amb nota). Un d’ells és a l’Eixample i es diu Paco Meralgo. Si teniu aversió pels noms d’establiments que fan jocs de paraules, feu una excepció aquí perquè s’hi menja molt i molt bé, i a més el servei porta sempre un ritme trepidant. L’altre lloc de plats per compartir que és garantia d’èxit és el Bar del Pla, al Born. Les seves croquetes són ja patrimoni de la ciutat. Això sí, reserveu abans, feu el favor.

Si som colla, jo ni ho dubto, el nostre lloc és el Xix Kebab, a l’Eixample. Cuina tradicional siriana i, per a mi, el millor humus de Barcelona. Us atendran de cine, us sortirà bé de preu i, si en sobra, tindreu la millor carmanyola mai vista per a l’endemà.

Plats del Xix Kebab

En el cas que el pressupost no sigui un problema perquè estiguem de celebració (per exemple) hi ha tres opcions excel·lents que obren dilluns. El Suculent, al barri del Raval; el Gresca, a l’Eixample, i el Coure, a Sarrià-Sant Gervasi.

Si el que voleu és sushi, llavors indiscutiblement heu d'anar a Can Kenji, a l’Eixample tocant a Gràcia, un dels clàssics i un dels més fiables. En el cas que estigueu exòtics però que el cos us demani mexicà, al Born n’hi ha un d’espaterrant, el Tlaxcal. No us perdeu els seus refrescants margaritas, tan bons com perillosos. Si el que voleu és una truitona que us escalfi la panxa i l'ànima, hi ha un restaurant de l'upper que us acollirà amb il·lusió, és el gauchedivinià Flash-Flash.

La façana del Flash Flash

Imaginem-nos, però, que estiguem molt informals, la Bodega La Palma, al Gòtic, amb les seves botes de fusta us donaran sopar. On no falta el bon menjar tampoc és al Maitea. Pintxos i plats calents en un entorn familiar i alegre. Atents a la seva selecció de vins perquè, com a bons entusiastes del bon beure, en saben moltíssim. On també en saben un niu és al Denassus, al Poble-Sec. És un dels pocs llocs del carrer Blai que valen la pena, tant pel que fa a la teca com al vi.

Al Poblenou hi ha un lloc que no us fallarà encara que aquell dia no hi hagi funció: El Menjador de la Beckett. És un lloc de cuina senzilla i bona conversa. Un punt de trobada a tenir en compte, també els dies que aneu al teatre.

Una taula de Ca la Nuri

Si el que voleu és brisa marina, hi ha diverses opcions prop del mar. El clàssic Ca la Nuri, i els seus arrossos a peu de platja de la Barceloneta, o el que tenen també a la Vila Olímpica, el Xiroi. Una altra opció és tastar el Vraba, el restaurant d'Albert Ventura que ha obert al Moll d'Espanya en motiu a la Copa Amèrica de Vela. Les vistes són immillorables. Com les del FiskeBar, del Grupo Tragaluz, que ocupa el Reial Club Marítim de Barcelona.

Acabo amb dues propostes bones i boniques. El Bar Muy Buenas, amb estètica modernista i que fa cuina tradicional catalana al Raval. L'última proposta és el Bar Alegria, a l'Eixample; sempre tindreu un racó a l'estómac per al seu biquini trufat. Un bon mos per tancar el primer dia de la setmana.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats