Restaurants 08/06/2022

El restaurant Compartir encén els fogons per primera vegada a Barcelona, i L’Enigma d’Albert Adrià reobre

Els cuiners Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch mantenen obert el Compartir de Cadaqués

2 min
Compartir Barcelona 4   @Joan Valera

El restaurant Compartir, dirigit pels cuiners Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruc, ha encès avui els fogons per primera vegada a Barcelona. Al capdavant hi ha com a director el cuiner Nil Dulcet, format al Compartir de Cadaqués i més tard cap de cuina del Disfrutar.

El caneló de tonyina del restaurant Compartir, que ara es podrà menjar a Cadaqués i a Barcelona.

El Compartir de Barcelona està situat al carrer de València 225, prop de passeig de Gràcia, i l’horari serà de dimecres a diumenge per dinar i sopar. El preu mitjà de l’àpat per persona és de 45-50 € i a la carta hi ha els plats que s’han convertit en insígnia del Compartir de Cadaqués, com són el caneló de tonyina, els bombons líquids de xocolata o l’amanida de bleda-rave. Els plats estan pensats, com resa la filosofia del nom, per compartir, i combinen la creativitat amb què els tres cuiners han aconseguit alçar-se als primers llocs de la llista dels 50 millors cuiners del món, com l’aposta pel producte de temporada, amb respecte i admiració per les estacions de l’any.

Al restaurant, que té 550 metres quadrats, hi poden menjar 80 persones, mentre que a la cuina, la sala i per a la neteja hi ha un equip de 30 treballadors.

Per la seva banda, el cuiner Albert Adrià ha reobert el restaurant Enigma, un establiment discret per la seva façana, a joc amb el nom, situat al carrer Sepúlveda de Barcelona. Després d’uns dies de proves, en què periodistes i amics han pogut tastar el menú, Adrià va obrir ahir, dimarts 7 de juny, en horari exclusiu de migdia.

L'entrepà de pa cruixent de pernil del restaurant Enigma.

Qui recordi l’Albert Adrià per les tapes, a L’Enigma trobarà que el cuiner ha pujat un esglaó més. Els entrants combinen textures provinents del món de les postres amb els gustos relacionats amb el vermut; el famós entrepà de pernil, en què l’embotit embolicava per fora el pa, s’ha convertit en un cruixent de pernil, fi i exquisit. A més, en un menú de tapes que pot arribar a durar fins a tres hores, el comensal no s’està tota l’estona assegut, sinó que ha de traslladar-se a diverses sales, on un cuiner o cuinera els espera per preparar-los plats en directe, com en el cas dels nigiri.

stats