Els millors restaurants de barri

El restaurant Alapar de Sants, el Quimet d’Horta i el Roots & Rolls de l’Eixample, premis Restauració Barcelona 2023

El Cafè del Centre i el restaurador Pere Chias guanyen mencions honorífiques, i La Forquilla (Nou Barris), el premi a la Sostenibilitat

2 min
Imatge d'¡arxiui del restaurant Alapar

El restaurant Alapar, situat al districte de Sants-Montjuïc, és el que té més qualitat gastronòmica de Barcelona. “Fem una cuina japonesa fusionada amb la Mediterrània”, ha explicat Vicky Maccarone, copropietària del restaurant juntament amb la seva parella, Jaume Marambio. Tots dos junts van obrir el restaurant fa just un any i set mesos, i han aconseguit que el seu menú de catorze plats (de 80 € amb postres incloses), amb preparacions com el suquet de rogers amb miso blanc o bé els niguiris amb bonítol curat, hagi merescut el guardó principal dels premis Restauració Barcelona 2023, que han arribat a la quarta edició i que es van lliurar ahir a l'Antiga Fàbrica Damm.

Per la seva banda, el Quimet d’Horta, a Horta-Guinardó, és el que està més ben integrat al barri, amb els seus gairebé cent anys com a referent. El seu propietari, Josep Lluís Jalmar, ha afirmat que el que té més èxit del seu establiment són les torrades i els entrepans de Solsona. “Els meus pares són de Solsona, i sempre hi he tingut tirada, així que els productes amb què preparo entrepans i torrades són de la comarca. Com ara quins? La torrada de botifarra, formatge i pebrot. I, la meva preferida, la de truita de calçots amb romesco”. Les torrades costen entre 5 i 5,50 €. Finalment, el Roots & Rolls, de l’Eixample, és el més innovador, i el premi a la Sostenibilitat ha estat per al restaurant La Forquilla, de Nou Barris.

Els premis, que han comptat amb la presència del quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, també han atorgat dues mencions honorífiques, que han estat per a El Cafè del Centre, de l’Eixample, i per al restaurador Pere Chias, membre durant trenta-set anys del Gremi de Restauració, i que també en va ser president durant nou anys. “Estic molt emocionat per la menció, perquè porto cinquanta-quatre anys al capdavant del restaurant La Font de Prades, dins del Poble Espanyol”, ha dit Chias. “Malgrat estar situats en un espai turístic”, com ha remarcat el restaurador, la cuina de La Font de Prades es basa en el receptari català. Els plats que s’hi poden menjar són peus de porc, arrossos, amb més de dotze varietats diferents, bacallà, canelons de Sant Esteve o pastís de bolets, que és un dels plats més atractius de la carta, entre d’altres. La curiositat del restaurant és que, per accedir gratuïtament al Poble Espanyol per anar al restaurant, cal fer la reserva a través del correu lafont@lafontdeprades.cat.

stats