Dimissió a la presidència

El restaurador Isidre Gironés és el nou president del Gremi de Restauració de Barcelona (de forma momentània)

El director del Gremi, Roger Pallarols, ha resultat renovat en el càrrec durant els propers deu anys

2 min
Isidre Gironés espera que el Gremi el renovi en el càrrec de president perquè l'ha assumit per dimissió de l'anterior

El restaurador Isidre Gironés (Batea, 1940) és el nou president del Gremi de Restauració de Barcelona, que ahir el va nomenar en una junta en què també va sortir escollit el director Roger Pallarols, que hi renova el càrrec per als pròxims deu anys. “És un càrrec que agafo durant un temps per la dimissió del president Salvador Vendrell”, comenta Gironés, que fins i tot s’ha sorprès que el felicitessin. “Penso que fins i tot la presidència hauria de ser compartida per perfils de propietaris de cafeteries, de restaurants i de bars”, diu.

Isidre Gironés és conegut pel seu restaurant del barri del Raval Ca l’Isidre, que actualment dirigeix la seva filla Núria Gironés, la qual és referent com a sommelier, pastissera i cuinera. Per la seva banda, Isidre Gironés ha marcat una gran època de la restauració a Barcelona, sempre lligada amb la compra del bon producte, especialment al mercat de La Boqueria, que ha defensat i promocionat amb constància. 

La seva amistat estreta amb Juan Bayén, Pinotxo, va fer que els últims dies de malaltia del mític cafeter que s’encarregués de visitar-lo tant a casa seva com a l’hospital. Fins i tot va ser ell qui el va acompanyar a La Boqueria per fer-s’hi les últimes fotos, que es van publicar en el llibre monogràfic sobre la seva figura, amb el nom La Boqueria del Juanito, Pinotxo.

Paral·lelament, el Gremi de Restauració ha estat notícia aquests últims dies per la denúncia que ha tramitat a l’Ajuntament de Barcelona en contra de les fleques que actuen a la pràctica com a bars, notícia de la qual el Mengem del diari ARA s’ha fet ressò.

stats