Obertura

El nou bar dels germans Roca està situat al rovell de l’ou de Girona, té preus populars i 1.000 referències de vins

Obre les portes al número 7 de la plaça del Vi, i oferirà menjar entre les 13 h i les 23 h

4 min
Joan i Josep Roca amb Audrey Doré, directora del Vii

GironaEl bar Vii dels germans Roca de Girona és la nova proposta de cuina tradicional i vins naturals a preus populars: el plat més car de la carta costa 36 euros, i és un jarret de vedella per a dues persones. També hi ha truita de patates, embotits a pes de cal Vilarrasa, d’Olot, i sobretot un dels plats que tindrà un client fix i segur, el mollete de ronyons al xerès, que és el plat preferit del sommelier Josep Roca, com confessa a l'ARA mentre endreça les ampolles màgnum als prestatges del bar situat a la plaça del Vi. El bar obre les portes aquest divendres, 2 d’agost, i estarà obert cada dia, de dijous a dilluns, de les 13 h a les 23 h.

La sommelier Audrey Doré és la directora del bar Vii

“Hem triat el nom Vii, amb dues is, pel joc que suposa la paraula vi i el número romà, perquè estem situats en el número 7”, explica la directora del bar, Audrey Doré, que fins ara havia estat la cap de sommeliers d'El Celler de Can Roca. L’Audrey confessa la il·lusió pel nou projecte perquè “és un canvi de registre” i perquè canvia “les formalitats i el protocol de reserves del Celler per la samarreta i les vambes del bar Vii”.

Carta nova

A la cuina hi ha continuïtat, amb el xef David Freijomil, que era qui cuinava també per a Plaça del Vi 7, l’establiment dirigit per Roger Viusà en què els germans Roca havien entrat com a accionistes el 2019, “però amb discreció”, en paraules de Josep Roca. Des que l’antic director va manifestar que volia canviar d’ofici per dedicar-se al conreu de la vinya, els germans Roca són els propietaris únics del projecte, “no de l’establiment, perquè és de lloguer”, detalla Josep Roca. 

Així doncs, els germans Roca han dissenyat de cap i de nou la carta, i ho han fet amb preus molt populars, que oscil·len entre els 7 i els 9 euros majoritàriament, amb els platillos, més elaborats, d'entre 15 i 17 euros. Per començar, hi ha entrants: ensaladilla, albergínia escalivada, musclos al vi blanc i conill escabetxat amb verdures. Per continuar, un apartat important de fregits, entre els quals hi ha la tortillita de camarones, croquetes de cecina, mil fulles de patata amb salsa brava i tòtems imprescindibles de la cuina dels germans Roca: els calamars a la romana, el plat de la cuina de la mare de Can Roca, i els peus de porc amb pols de pebrots picants. I tampoc no hi falten ni les coques ni els bikinis: coca de pa amb cansalada viada; el plat preferit de Josep Roca: els molletes de ronyons al xerès i el bikini el de pastrami.

Com que el bar estarà obert en horaris de tres àpats (dinar, berenar i sopar), per a mitja tarda l'oferta se centrarà en els embotits, les croquetes, l'ensaladilla, la taula de formatges, els seitons o les anxoves de Santoña.

Més. Com a plats elaborats, pensats per al migdia i la nit, el pes pesant el tindran els platillos, que fins i tot els cambrers i la mateixa Audrey difonen a la samarreta: carn de perol amb patates paradetes (7€); el cap i pota amb xoriço i morcilla (9€) o els coneguts canelons de Can Roca, que es presentaran en dues unitats, i el plat costarà 5 euros. 

Joan Roca, Audrey Doré i Josep Roca

Sobre la carta de vins, la directora del bar, Audrey Doré, revela que un 90% de les mil referències que han triat són vins naturals. “És una continuïtat i respecte per l’establiment anterior”, i també perquè és “una filosofia nostra, que també la seguim a El Celler de Can Roca”. Els vins naturals estan “despullats”, afirma Doré, i els agrada per la idea que comporta des del conreu de la terra, “amb respecte per la terra, amb agricultura biodinàmica i regenerativa, sense pesticides ni herbicides, perquè a la terra hi hagi vida”, assenyala la directora mentre descarrega del cotxe les caixes de vins que han d’omplir el celler.

Vins naturals, especialment

També hi ha cerveses, de tres tipus concrets, com la de garrofa o la de pinot noir, però la directora del bar Vii espera que el públic els demani sobretot els vins naturals. “Si no és així, torno al Celler, eh”, diu al Josep Roca mentre riu. El sommelier li respon que quan vulgui, que ja ho han parlat que ho pot fer. “També espero que el públic es deixi portar per la informalitat de la carta i, per tant, que no em demani maridar les croquetes amb un vi en concret”, assenyala Doré. 

De postres, que no hi poden faltar, tres llepolies memorables: el flam d'ou amb nata muntada; el pastís de formatge i cafè amb cacau en pols i el gelat de xocolata Rocambolesc amb ametlles torrades, salsa de xocolata i daus de xocolata.

Així doncs, el bar Vii, situat davant d’una de les millors llibreries que tenim al país, la Llibreria Les Voltes, obre el 2 d’agost amb un "Benvolgudes i benvolguts" escrits a les portes. I amb les paraules vi natura, escrites damunt de la barra que comunica amb la plaça, amb el desig d’acostar la cuina catalana i els millors vins del país i del món. 

stats