Restaurants 09/07/2021

El Normal, el nou restaurant de Girona dels germans Roca, obre les portes

Situat a la plaça de l'Oli, número 1, s'inaugura amb una carta de xup-xups i guisats i amb una presència important de vins de l'Empordà

2 min
Plat del restaurant Normal, de Girona

Els germans Roca van anunciar-ho el mes de març, i avui ho fan realitat. El restaurant Normal obre les portes a la plaça de l'Oli, número 1, de Girona amb una carta que s'imposa com a objectiu fer artesania perquè l'orfebreria ja la fan al Celler de Can Roca. A la carta, "xup-xups, cuina de tall, de tros, de suc, rica i plena", expliquen els germans, ideòlegs del nou restaurant, i amb una plantilla que revelen des de l'inici de la pàgina web. Com a director, el sommelier Josep Roca, mentre a la cuina, com a cap, Elisabet Nolla; a la sala, Joaquín Cufré, i com a sommelier, Joel Calsina.

Interior del restaurant Normal.

A la carta de vins, predominen els vins de l'Empordà, "que mai no han sigut tan bons com ara", però també de la resta del territori, com els del Priorat, i d'altres països. Josep Roca afirma que hi ha reproduït "un extracte del Terç de lo Crestià de Francesc Eiximenis, del segle XIV, un document medieval que ja reivindicava el monestrell de l'Empordà i els vins de Beaune (Borgonya)". Altres vins que ha seleccionat Roca són els de "Porrera (Priorat), Sanlúcar de Barrameda, San Vicente de la Sonsierra (La Rioja Alavesa), Gumiel del Mercado (Ribera de Duero), Mâcon (Borgonya), Anjou (Loire), Forst (Pfalz), Rotalier (Jura), Sant Sadurní d'Anoia (Penedès) i Troyes (Champagne)".

Els germans han confiat en l'interiorista Andreu Carulla per crear una sala basada en "la sostenibilitat i el valor de la innovació en els materials". I sempre, com en la filosofia global del restaurant, des de la normalitat, un concepte que els germans Roca defineixen com a sinònim de proximitat i de km 0 amb l'objectiu de visibilitzar més que mai el passat i la història de la gastronomia pròpia.

Per a més informació

"Cuinarem platets, guisats i escabetxos per reivindicar la cuina catalana"

"Cuinarem platets, guisats i escabetxos per reivindicar la cuina catalana, que és el que toca amb el temps que vivim".
stats