Ni un dia a casa

Can Pepitu: tapes, platets i molt bon rotllo

Un local per viatjar a les cases de pescadors del Port de la Selva de fa un munt d'anys

L'equip de Can Pepitu a l'entrada del restaurant.
  • Adreça: carrer del Mar, 20, el Port de la Selva 
  • Cuina: tapes i platets
  • Obligat: amanida de pop
  • Vi: carta curta amb bones referències
  • Servei: ràpid i complaent
  • Local: casa de pescadors i terrassa amb vistes
  • Preu per persona: 30 euros

Ara fa nou anys en Pep Marés va impulsar la reobertura de l'Art de Port de Reig, un bar bohemi dels anys 70 regentat per en Pepitu Mallol, historiador local i exemple del caràcter propi dels selvatans. En homenatge a aquest personatge icònic del Port de la Selva, es va canviar el nom del bar per convertir-se en Can Pepitu. Molt temps abans de ser bar era el lloc on els pescadors desaven l'art (estris propis emprats per pescar). Tres anys més tard d'iniciar el projecte en Pep va cedir el relleu a Nico Garrido, estiuejant de tota la vida i amb una àmplia i variada experiència en la gastronomia.

L'any 2017 en Nico, amb el suport del seu germà Alfons, de l’Edu, l’Anna i del mateix Pep, va començar una aventura d'èxit en un poble orfe d'una oferta gastronòmica com la seva. La proposta és tan senzilla com reeixida: tapes i platets amb producte de qualitat i a bon preu. Si això s'executa bé és imbatible i ell ho fa. No hi ha primers ni segons, el menjar se serveix tal com surt de la cuina i el servei és molt ràpid i complaent. Del local, cal destacar-ne les parets de pedra i la barca d'en Pepitu, tot i que a l'estiu la gent prefereix fer l'àpat a l'envejable terrassa des d'on s'observen l'entrada a la badia i el club nàutic.

Sopem passat el voraginós agost, però encara fa força calor i, per això, acompanyem l’àpat amb cervesa ben fresca i ben tirada. La carta també ens ajuda a decidir-nos. Comencem amb un plat de tomata amb ventresca; la imprescindible i cobejada amanida de pop del Nico; les ortigues de la mar de Cadis; tellines sense un gra de sorra que devorem com pipes; bunyols de bacallà i focaccia amb burrata fumada. La segona tongada de plats s’inicia amb uns meravellosos sonsos amb ous ferrats i es tanca amb unes costelletes de cabrit arrebossades. Totes les postres són casolanes, però per culpa de la xafogor que ens fa una mica la guitza decidim tastar els reputats gelats d'en Galiana (gelateria històrica del poble). Un encert!

Seiem amb en Nico després d'un servei intens, però no tant com els dels dies de juliol i agost. "És un no parar. Si vols que el negoci sigui rendible aquests dos mesos s'han d'aprofitar, però és esgotador. Nosaltres tenim la sort de comptar amb la Laia (cap de sala i reserves), que s'encarrega que tot funcioni bé. És fonamental optimitzar les reserves i el temps". L’equip que lidera en Nico Garrido és dinàmic i complaent i la seva cuina, directa i funcional. Can Pepitu és un bar de tapes i platets on es respira llibertat, s'hi escolta bona música i el local et transporta a les cases de pescadors del Port de la Selva de fa un munt d'anys. En Nico és un cuiner divertit i reivindicatiu que tant treballa per dignificar la professió i respectar la feina dels seus companys com fa visible el patiment del poble palestí o dona suport al St. Pauli, un club de futbol alemany antifeixista. Si busqueu bon menjar, bones vistes i molt bon rotllo, no ho dubteu, Can Pepitu és el vostre bar de tapes de l’Alt Empordà.

stats